Ponta si Antonescu, inca un aparent dezacord - Miza: Fenechiu si salariile nesimtite (Video)

Luni, 03 Iunie 2013, ora 14:12
1439 citiri
Ponta si Antonescu, inca un aparent dezacord - Miza: Fenechiu si salariile nesimtite (Video)
Foto: Digi 24

Premierul Victor Ponta s-a aratat circumspect, luni, cu privire la acuratetea preluarii de catre jurnalisti a declaratiei ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, in care acesta spunea ca salariul de 9.000 de euro al directorului CFR Marfa este unul corect, aratand ca lucrurile au fost intelese "invers".

Pe de alta parte, colegul sau de alianta politica, Crin Antonescu, a sustinut ca "domnul Fenechiu stie despre ce vorbeste".

Solicitat sa comenteze declaratia lui Fenechiu in care acesta spunea ca salariul directorului de la CFR Marfa, de 9.000 de euro, e unul corect, Ponta a precizat: "Am dat o ordonanta: de sase ori salariul mediu", relateaza Mediafax.

Intrebat cum e cu "populismele" la care Fenechiu cerea sa se renunte, Ponta a spus: "Il chem eu pe domnul Fenechiu si... Unde a zis chestia asta? Haideti sa vedem".

Ulterior, Ponta s-a aratat circumspect cu privire la acuratetea preluarii de catre jurnalisti a declaratiei ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu.

Fenechiu: Consider ca salariul directorului CFR Marfa este corect

"De atatea ori am vazut declaratii in care oamenii au spus ceva si dumneavoastra ati inteles altceva. Ascultati-ma un pic. Eu, de exemplu, am spus ca domnul Sova a facut foarte bine ca a reziliat contractul cu Bechtel si, uitandu-ma la televizor, la unele televizuni, nu mai intelegeam daca e bine sau e rau. Dupa care am citit la dumneavoastra ca l-am criticat pe Sova. Deci dati-mi voie sa vorbesc cu... Fiecare intelege exact invers decat vorbim", a spus Ponta.

El a aratat ca va vorbi marti cu Fenechiu in sedinta de guvern.

"Cum sa nu vorbesc? Maine am sedinta de guvern. Ordonanta se aplica. De sase ori salariul mediu e decizia Guvernului. Tot ce este in plus este pe baza de performanta", a adaugat Ponta.

In conditiile in care jurnalistii au insistat, Ponta a replicat: "Hai, mai, ma lasati cu Fenechiu, ca...".

Pe de alta parte, liderul PNL Crin Antonescu a apreciat ca Fenechiu "stie ce spune".

"Nu am eu alt comentariu de adaugat. Domnul Fenechiu este ministrul Transporturilor. Stie despre ce vorbeste. Cred ca a adus niste argumente in sprijinul declaratiei domniei sale. Nu am eu elemente sa-l contrazic sau sa-l sustin", a spus Antonescu.

Mai mult, presedintele PNL a apreciat, luni, ca nu exista un conflict intre premier si ministrul Transporturilor, pe tema salariilor la companiile de stat.

"Un conflict in niciun caz, poate sa fie vorba cel mult de nuante sau de pareri diferite in legatura cu o chestiune. Nu cred, de altfel, ca premierul a spus sau crede altceva decat ceea ce va spuneam eu inainte. Premierul s-a referit la faptul ca foarte multe companii sau institutii de stat care sunt in pierdere, care apasa asupra bugetului de stat, au salarii disproportionate si salarii prea mari si in legatura cu acelea trebuie gasita o rezolvare", le-a raspuns Antonescu, jurnalistilor care i-au adresat intrebari pe aceasta tema.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, sustinuta la Iasi, ca in trei luni, noul director general al CFR Marfa a reusit sa incheie contracte in valoare de 90 de milioane de lei, considerand ca salariul acestuia, de aproximativ 9.000 de euro pe luna, este corect.

"E posibil ca salariul sa fie foarte mare pentru un director si mic pentru un alt director, de la aceeasi institutie. Depinde ce face acel om acolo. Nu vreau sa va dau exemplul de la CFR Infrastructura, pentru ca actualul director abia saptamana trecuta si-a negociat salariul. Insa directorul de la CFR Marfa, de cand a venit, a reusit sa aduca contracte de 90 milioane de lei, in trei luni.

Pentru un astfel de om, comparandu-l cu cel de dinainte, care in decurs de patru ani nu a reusit sa aduca macar un contract pentru CFR, eu consider ca salariul de 9.000 de euro este corect", a afirmat Relu Fenechiu.

Ministrul Transporturilor a precizat ca "degeaba" se umbla cu "populismele astea", in sensul de a le da acestor oameni "3.000 de lei pe luna, ca un medic are doar 2.000".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Ponta Fenechiu salariu director CFR, #salariu director CFR, #Antonescu salariu CFR , #premier
Comentarii