Ponta: Cresterea salariilor bugetarilor sa se faca diferentiat, in functie de venituri si profesii

Luni, 13 Mai 2013, ora 22:46
5446 citiri
Ponta: Cresterea salariilor bugetarilor sa se faca diferentiat, in functie de venituri si profesii
Foto: Romania TV

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat ca salariile bugetarilor ar trebui marite in mod diferentiat, admitand insa ca in 2013 nu va mai avea loc nicio majorare salariala.

Premierul a sugerat ca bugetarii cu salarii mai mici ar putea beneficia de cresteri mai substantiale ale veniturilor.

"Eu nu cred ca ar trebui sa mai marim salarii la bugetari in mod egal. Sa dam indexari diferentiate, categoric da. Pe categorii de venituri si de profesii. In continuare cred ca salarizarea in educatie si sanatate este mult prea mica in raport cu toate celelalte institutii. Cu cat indexam la fel, marim decalajul, ca unuia care are 70 de milioane ii mai dau sapte milioane cu 10 la suta", a declarat Victor Ponta, luni seara, la Romania Tv.

"Este o diferenta inacceptabila intre profesorul si medicul debutant care castiga 1.000 de lei si seful, directorasul. Faimoasa lege a salarizarii unice a lui Boc a fost o nebunie, nu s-a aplicat niciodata", a mai spus liderul social-democrat.

Ponta confirma: Venitul minim si ajutorul social se majoreaza de la 1 iulie

Acesta a reamintit ca in anul 2013 nu vor mai fi marite salariile, lucru pe care l-a transmis oamenilor inca din campania electorala a alegerilor parlamentare.

Presedintele PSD a subliniat ca Romania este singura tara din Uniunea Europeana in care s-au crescut pensiile si salariile, vorbind totodata si despre reducerea salariilor foarte mari, lucru pe care nu poate sa il aplice in privat.

"In privat nu ai voie sa reduci un salariu ca te dau in judecata. Acolo singura solutie e faimoasa taxa de solidaritate pentru care nu avem un consens in acest moment. (...) Discutia despre taxa a fost inchisa, in sensul ca introducem taxa in ianuarie, dupa aceea s-a redeschis cand colegii de la PNL au zis ca nu dam bine sa supraimpozitam", a explicat premierul.

Ponta: Si oamenii de dreapta pun taxe

Vorbind despre taxele pe care le pune Guvernul USL, prim-ministrul s-a aparat afirmand ca "si oamenii de dreapta pun taxe".

"Si Angela Merkel pune taxe, si Mark Rutte (prim-ministrul Olandei - n.red.) pune taxe. (...) Am rezolvat o suta de lucruri, n-am rezolvat unul dintre ele", a mentionat co-presedintele USL.

Prim-ministrul a spus ca multi dintre ministrii sai au cel mai mic salariu din ministerul pe care il conduc, iar cand moderatorul l-a intrebat daca are un salariu de 2.000 de euro pe luna, Ponta a raspuns "N-am".

Ponta: S-au gasit bani pentru pensiile militare

Totodata, vorbind despre cresterea salariilor si alocatiilor anuntata de ministrul Muncii, Mariana Campeanu, pentru inceputul anului 2014, Ponta a replicat "Nu stiu de unde vom lua banii pentru cresterea salariilor si alocatiilor de la 1 ianurie, maine le cer sa-mi dea banii", dupa care a rectificat, afirmand ca "A zis corect doamna Campeanu: se calculeaza la sfarsitul anului, cand stim care e rata inflatiei".

Mariana Campeanu: Salariile si alocatiile pentru copii ar putea creste in 2014

Guvernul a gasit bani pentru a plati pensiile militare recalculate de la 1 ianuarie 2014

In ce priveste anuntul ministrului de Finante, Daniel Chitoiu, care a anuntat sambata ca guvernul a gasit bani pentru a plati pensiile militare recalculate de la 1 ianuarie 2014, prim-ministrul a confirmat ca au fost gasiti acesti bani.

Ponta, despre Antonescu: Nu ne certam, o sa fie candidatul USL la prezidentiale

Presedintele PSD a tinut sa inlature inca o data zvonurile privind o posibila rupere a USL, apreciind ca "povestea a devenit absolut ridicola, nici nu mai plecam separat, ca inseamna ca ne-am certat".

Crin Antonescu: Nu e un duel al credibilitatii cu Ponta, in politica nu exista iubiri

Ponta se bucura de mai multa incredere decat Antonescu - sondaj Avantgarde

"Nu ne certam. E clar? Nu e armonie perfecta, dar asta nu inseamna ca oamenii divorteaza in fiecare zi, isi dau in cap cu parul. (...) Ca nu ne intelegem cu supraimpozitarea, nu inseamna ca pica guvernul. Nu ne certam, va fi Crin Antonescu candidat la presedintie", a sustinut Victor Ponta.

Nu in ultimul rand, acesta a respins si o posibila candidatura a sa la prezidentialele din 2014, afirmand ca, atunci cand s-a facut USL, social-democratii au avut prima optiune si au ales functia de prim-ministru: "Si eu cred ca Crin e mult mai bun decat mine sa candideze la prezidentiale".

Eveniment Quarterly Report

O nouă alianță politică a fost formată, înaintea unui an electoral important. „Va combate risipa banilor publici, care va proteja categoriile vulnerabil”
O nouă alianță politică a fost formată, înaintea unui an electoral important. „Va combate risipa banilor publici, care va proteja categoriile vulnerabil”
Partidul Ecologist Român şi Partidul Verde-Verzii, membru al Verzilor Europeni, au anunțat că au format Alianţa AER pentru România. ”Această alianţă se distinge printr-un program...
George Simion, mesaj de la Bruxelles: "Aştept toate româncele în AUR!"
George Simion, mesaj de la Bruxelles: "Aştept toate româncele în AUR!"
Preşedintele AUR, George Simion, a continuat seria întâlnirilor la nivel internaţional în această săptămână la Bruxelles, anunţă, sâmbătă, reprezentanţii formaţiunii. ”Ne...
#Victor Ponta cresteri salarii, #Ponta crestere diferentiata salarii, #Ponta pensie militari, #Ponta taxe, #Ponta supraimpozitare salarii , #premier