Ponta: Crin ma bruiaza cand vorbesc de Basescu. Antonescu: Nu faceam decat sa rad

Luni, 05 Noiembrie 2012, ora 17:31
4440 citiri
Ponta: Crin ma bruiaza cand vorbesc de Basescu. Antonescu: Nu faceam decat sa rad

Co-presedintii USL Victor Ponta si Crin Antonescu au avut, luni, in conferinta de presa, un schimb de replici referitoare la Traian Basescu, Ponta spunand ca nu stie de ce Antonescu il bruiaza cand vorbeste despre seful statului, replica liberalului fiind aceea ca el nu face decat sa rada.

"In 2013 primul semestru trebuie sa avem finalizat textul de revizuire a Constitutiei, in asa fel incat sa intram in 2014 cu regiuni prevazute in Constitutie, sa intram cu un cod electoral, cu un sistem al referendumului foarte clar. Si nu va mai fi vorba ca e contra lui Basescu. Domnul Basescu isi termina mandatul cel mai tarziu in 2014", a spus Ponta.

"Nu-l vedeti pana la finalizarea mandatului la termen pe domnul Basescu?", a fost intrebat Ponta de un jurnalist.

"Nu-l vede. Nu bate atata", a raspuns Crin Antonescu in locul lui Ponta, razand.

"In ciuda imaginii ca sunt un intim al domnului Basescu, habar nu am ce gandeste domnia sa", i-a raspuns si Ponta jurnalistului.

"Nu stiu daca domnul presedinte Basescu doreste sau nu, Dumnezeu stie, sa-si termine mandatul. Asta este o decizie care-i apatine domniei sale. Nu mie si nu noua. Eu ma refeream - maxim 2014, sper sa nu-si prelungeasca mandatul. Ca si-l micsoreaza sau nu, e un lucru care-i apartine", a spus Ponta, in timp ce Crin Antonescu comenta alaturi, razand.

"Nu stiu de ce domnul Antonescu ma bruiaza cand vorbesc de presedinte. Asa voi manifesta respect si fata de presedinte si cand veti fi dumnevoastra, domnul Antonescu", i s-a adresat Ponta, direct, lui Antonescu, razand.

"Eu nu faceam decat sa rad, eu nu va bruiez cu nimic", i-a replicat Antonescu.

Ponta: Ii voi cere oficial mandat lui Basescu pentru a merge la Consiliul European din noiembrie

Ponta a adaugat ca va solicita oficial sefului statului, Traian Basescu, mandat pentru a merge la summitul din 22-23 noiembrie al Consiliului European, el aratand ca presedintele va raspunde pozitiv sau negativ, fara a exista un conflict pe aceasta tema.

"Martea viitoare, pe 13, particip la Bruxelles, la intalnirea cu premierii pe tema mecanismului bugetar multianul 2014-2020. La final cand ma intorc in Bucuresti, voi informa conducerera Parlamentului si pe presedintele Romaniei asupra ultimelor discutii. Voi solicita oficial, bazat pe aceste discutii, mandatul pentru a merge la summitul din 22- 23. Daca presedintele va fi de acord sau nu, nu stiu sa va spun in acest moment", a spus Ponta.

Citeste si:
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunțat marți, 25 ianuarie, că are ca obiectiv alocarea unui miliard de euro până în anul 2024 pentru programul prin care populaţia poate cumpăra, cu...
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat marți, 25 ianuarie, că PSD va cere în coaliție renegocierea cu Comisia Europeană a plafonului de cheltuieli pentru pensii din PNRR. În prezent,...