Ponta critica reducerea TVA: Liberalii se bazeaza pe faptul ca nu-i asculta nimeni

Luni, 19 Mai 2014, ora 08:15
1773 citiri
Ponta critica reducerea TVA: Liberalii se bazeaza pe faptul ca nu-i asculta nimeni
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta a vorbit despre programul economic lansat de PNL, catalogandu-l drept nerealist, mai ales in ceea ce priveste reducerea TVA.

Seful Guvernului a sustinut, la Romania TV, ca prevederile din programul liberalilor sunt nerealiste, in special cea care se refera la reducerea TVA de la 24% la 16%.

Victor Ponta a precizat ca o astfel de masura ar avea un impact de patru miliarde de euro asupra bugetului de stat.

"Reducerea TVA la 16% ar insemna taierea pensiilor cu 50%. S-ar reduce la patru miliarde de euro. TVA-ul este unul dintre cele mai sigure venituri ale bugetului. Liberalii se bazeaza pe faptul ca nu-i asculta nimeni. Eu prefer sa fim seriosi", a afirmat liderul PSD.

Premierul a mentionat ca prefera obiectivele realiste, mai exact cele care au fost stabilite in programul de guvernare al USL, adaugand ca presedintele PNL Crin Antonescu nu s-a implicat in formularea acestora.

"Cand am facut programul USL, domnul Crin Antonescu n-a fost implicat. Mai bine, ca cine stie ce-i mai trece prin cap", continuat Ponta.

In plus, prim-ministrul a sustinut ca nu este de acord cu intentia liberalilor de a intrerupe acordul cu Fondul Monetar International (FMI).

"Nici eu nu sunt foarte fericit ca avem periodic vizite de la FMI si Comisia Europeana, dar asta este o garantie ca Romania isi pastreaza seriozitatea si echilibrul", a comentat premierul.

PNL si-a lansat, vineri, programul economic, care prevede, printre altele, reducerea TVA de la 24% la 16%, reducerea impozitarii muncii, revizuirea anuala a salariului minim pe economie si oferirea unor stimulete fiscale pentru incadrarea somerilor pe piata muncii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#Victor Ponta reducere TVA, #Victor Ponta reducere TVA PNL, #PNL reducere TVA , #premier