Ponta: CSM este o structura independenta. Actioneaza cum considera de rigoare (Video)

Joi, 16 August 2012, ora 15:50
2544 citiri
Ponta: CSM este o structura independenta. Actioneaza cum considera de rigoare (Video)
Foto: Realitatea TV

Premierul Victor Ponta a declarat joi, la Targu Jiu, ca CSM este o structura independenta si are dreptul sa actioneze "cum considera de rigoare", sustinand ca, daca ar fi avut dreptul legal sa convoace acest consiliu, ar fi facut-o "pentru ca este absolut necesar sa avem un ministru al Justitiei".

"CSM este o structura independenta si are dreptul sa actioneze cum considera de rigoare. Daca as fi avut dreptul legal sa-l convoc, as fi facut-o pentru ca e absolut necesar sa avem un ministru al Justitiei", a spus, joi, intr-o conferinta de presa, Victor Ponta, care a precizat ca, din punctul sau de vedere, e foarte bine sa ai un ministru al Justitiei dintre judecatori.

El a adaugat ca intelege ca judecatorii CSM sunt in vacanta, "ca sunt la plaja, la munte", insa s-ar fi bucurat sa se intoarca ca sa discute despre ministrul Justitiei.

Ponta a afirmat, de asemenea, ca e "un sentiment de teroare nationala" cand la oameni batrani in case intra procurorii sa intrebe cu cine au votat, sustinand ca asta se intampla in '88 si '89.

CSM ii raspunde lui Antonescu: Respectati suprematia legii si independenta justitiei

Totodata, premierul a precizat ca va merge luni la sedinta CSM, sustinand ca isi doreste foarte tare sa se dea avizul pentru Mona Pivniceru in functia de ministru al Justitiei.

Premierul Victor Ponta se afla, joi, in judetul Gorj, unde a participat la ceremonia de investitura a noului prefect, Ion Claudiu Teodorescu, apoi se va intalni cu reprezentantii conducerii Complexului Energetic Oltenia.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat, joi, Inspectia Judiciara in legatura cu afirmatiile publice "de natura sa afecteze independenta justitiei" facute de presedintele interimar, Crin Antonescu, presedintele onorific al PSD, Ion Iliescu, si primul ministru Victor Ponta.

"Astazi, 16 august 2012, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspectia Judiciara in vederea dispunerii si efectuarii de verificari privind posibila incalcare a independentei justitiei prin afirmatiile publice de data recenta ale domnului Crin Antonescu - presedinte interimar al Romaniei, ale domnului Ion Iliescu - presedinte onorific al Partidului Social Democrat, precum si ale domnului Victor Ponta, prim-ministru al Romaniei", se arata intr-un comunicat de presa al CSM.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Victor Ponta CSM structura independenta, #Ponta CSM referendum, #Ponta ancheta vot referendum, #ancheta Basescu referendum demitere , #premier