Ponta: Cum sa fim respectati daca ne bucuram ca niste maimute cand primesc banane? Ne comportam ca niste slugi

Miercuri, 03 Februarie 2016, ora 18:54
6790 citiri
Ponta: Cum sa fim respectati daca ne bucuram ca niste maimute cand primesc banane? Ne comportam ca niste slugi
Foto: Ziare.com

Fostul prim-ministru Victor Ponta s-a lansat in critici dure la adresa actualului Guvern, dar si a celor care s-au bucurat dupa raportul MCV "ca niste maimute cand primesc banane".

Ponta spune despre Monica Macovei ca a tradat si a vandut Romania si ca tara noastra are "stapani" vremelnici in afara tarii.

"Ma bucur ca Romania isi castiga in ultimii ani pozitia economica pt care are potential in cadrul Uniunii Europene!

Si evident ca in perioada urmatoare putem in continuare sa pastram trendul, mai repede si mai bine - daca lasam stabile masurile din Noul Cod Fiscal, continuam politica de crestere a veniturilor populatiei, stimulam in continuare investitiile care au sens si eficienta, si nu ne apucam iar sa vindem si sa distrugem tot ce mai avem companii romanesti doar ca sa dam satisfactie 'stapanilor' vremelnici din afara tarii!!!

Nu pot insa sa nu intreb iar - ne comportam in Europa ca o tara medie, cu o populatie si putere economica si politica?!? Raspunsul este categoric NU - si nu din vina altora, ci a cozilor de topor marca 'Macovei' care mereu au tradat si vandut Romania altora pt functiile si beneficiile lor personale!", a scris pe Facebook Victor Ponta.

Acesta i-a criticat si pe cei care au acceptat cu "aplauze grotesti de fericire umilirile gen MCV si Schengen".

"Cum sa fim respectati daca luam de la Bruxelles si Londra niste functionari marunti sa ii facem ministri / daca acceptam cu aplauze grotesti de fericire umilirile gen MCV si Schengen, daca mereu ne bucuram ca niste maimute cand primesc banane de scatoalcele pe care orice birocrat de mana a saptea ni le administreaza la cererea unor siteuri "deontologice" de pe la noi??? Cand cineva afirma ca e mandru ca e sluga la altii, nu la Rusia?!?! Pai suntem tratati asa cum ne comportam si ne autopromovam!", a mai scris Ponta.

Acesta face referire si la un articol de pe Cursdeguvernare.ro., despre faptul ca PIB-ul Romaniei a depasit 40 de miliarde de euro trimestrial pentru prima oara, in al treilea sfert al anului 2015.

Premiera pentru Romania: Ce s-a intamplat cu PIB-ul - Suntem o forta economica in cadrul UE?

De asemenea, intr-un alt mesaj de pe Facebook, Ponta spune ca romanii se comporta "ca niste slugi".

"Ma bucur sa vad ca prin efortul si masurile adoptate dupa 2012 Romania progreseaza si in ceea ce priveste pozitia sa economica in cadrul Uniunii Europene.

(...) Ne comportam noi insa in Uniunea Europeana ca o putere economica medie, cu o populatie si o pozitie geopolitica importanta, imposibil de neglijat in actualul context international?!? Raspunsul este categoric NU - ne comportam ca niste slugi si suntem tratati ca atare! Si nu din vina strainilor, ci a acelora dintre noi care au adoptat modelul 'Macovei' - injura si saboteaza Romania ca sa primesti bani, functii si sprijin 'din afara'!

Cum putem sa fim respectati si tratati altfel decat niste slugi cand noi insine ne comportam si promovam in acest sens", este o parte a mesajului dur al lui Victor Ponta. Si aici, acesta a facut referire la acelasi articol.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Victor Ponta romani slugi, #Victor Ponta MCV, #Victor Ponta critici , #premier