Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Ponta da asigurari: Romania nu e in pericol de razboi (Video)

Luni, 05 Mai 2014, ora 13:18
3273 citiri
Ponta da asigurari: Romania nu e in pericol de razboi (Video)
Foto: Digi 24

Prim-ministrul Victor Ponta a dat asigurari, luni, ca Romania nu se afla in pericol, in prezent, in ce priveste situatia foarte tensionata din Ucraina si un posibil razboi civil in tara vecina.

Premierul a discutat, luni, cu ministrul Apararii, Mircea Dusa, despre situatia din Ucraina.

"Cetatenii romani si Romania nu se afla in niciun fel de pericol, nu exista niciun fel de amenintare la adresa tarii noastre", a subliniat Victor Ponta.

Acesta a precizat insa ca cetatenii din Ucraina si Republica Moldova "sunt intr-o situatie de pericol".

"In acelasi timp, insa vecinii si prietenii nostri din Ucraina si Moldova, sunt in acest moment intr-o situatie de pericol. Reafirm cu toata taria sprijinul politic pe care Romania il acorda Ucrainei si Moldovei", a mai spus premierul.

Basescu: Suntem in prag de razboi civil in Ucraina. Este exclus ca Romania sa fie atacata

De asemenea, Ponta a spus despre Ucraina ca este "un vecin si un partener care trebuie sprijinit neconditionat" si ca "Romania trebuie sa vorbeasca pe o singura voce, asa incat mesajul nostru sa fie foarte clar de solidaritate pentru Moldova".

Totodata, prim-ministrul a subliniat ca ministrul de Externe, Titus Corlatean, se va intalni cu omologul sau ucrainean.

Nu in ultimul rand, premierul a tinut sa infirme zvonurile privind mobilizarea rezervistilor.

Ponta, muncitorilor de la Craiova: Ne paste un razboi, vestea buna este ca veti avea comenzi

Ponta: Asta e o nebunie cu rezervistii. La Craiova, poate nu am fost inspirat

Sambata, prim-ministrul Victor Ponta le-a spus reprezentantilor Fabricii de Avioane din Craiova ca, "desi ne paste un razboi", este si o veste buna, si anume ca vor avea comenzi.

Ulterior, premierul a revenit asupra declaratiei sale: "Poate nu am fost inspirat, imi pare rau, dar cine nu munceste nu greseste. Acolo este o fabrica, singura fabrica din Romania care are capacitate privind aviatia militara".

In replica, duminica, presedintele Traian Basescu a explicat ca in Ucraina exista riscul declansarii unui razboi civil, dar a subliniat foarte ferm ca este exclus ca Romania sa fie atacata de Rusia: "Afirmatia ca ne paste razboiul nu are acoperire, cetatenii Romaniei sunt in deplina siguranta".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Ponta Romania pericol razboi, #Ponta razboi Romania, #Ponta Romania pericol Ucraina, #Ponta razboi Ucraina , #premier