Ponta da indemnizatiile de revolutionar inapoi dupa preferintele politice

Marti, 21 August 2012, ora 08:56
9301 citiri
Ponta da indemnizatiile de revolutionar inapoi dupa preferintele politice
Foto: Adevarul

Guvernul Ponta a pregatit o ordonanta de urgenta prin care vrea sa reacorde indemnizatiile de revolutionar suspendate de Guvernul Boc de la inceputul acestui an.

Ordonanta a fost deja definitivata si publicata pe site-ul Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor (SSPR), singurul lucru care mai lipseste fiind semnatura premierului Victor Ponta, scrie Adevarul.

Totodata, conducerea Uniunii Social Liberale a semnat un acord-cadru cu Consiliul National al Societatii Civile din care face parte si Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), condus de colonelul Mircea Dogaru.

Unul dintre puncte se refera la revolutionari si este de-a dreptul scandalos. Victor Ponta, copresedinte al USL, a fost, practic, de acord cu retrocedarea drepturilor revolutionarilor, suspendate de la 1 ianuarie 2012, fiind preferati cei din Blocul National al Revolutionarilor, condus de pesedistul Dorin Lazar Maior.

In textul ordonantei pregatite de Guvernul Ponta se argumenteaza ca suspendarea indemnizatiilor "a creat dezechilibre grave in viata beneficiarilor" si a condus la "imposibilitatea asigurarii necesarului zilnic de hrana si medicamente pentru cei peste 90% din revolutionari care au ca singura sursa de venit indemnizatia reparatorie si a platii ratelor la imprumuturile bancare obtinute in baza indemnizatiilor".

Numai ca atentia Executivului se manifesta in functie de culoarea politica a celor care ar urma sa beneficieze, din nou, de avantajele Legii 341.

Ordonanta Guvernului Ponta pare special pregatita pentru a-i recompensa cu bani de la stat pe revolutionarii care au fost in prima linie a protestelor anti-Basescu din ianuarie 2012 si care au sustinut USL in campania electorala si in numeroasele proteste de strada organizate pe vremea cand PDL era la putere.

Potrivit sursei citate, in textul ordonantei de urgenta se precizeaza ca cei 3.720 de revolutionari ai Asociatiei "Metrou", condusa de pedelistul George Costin, nu vor beneficia de reluarea indemnizatiilor. Sorin Mester, noul secretar de stat al revolutionarilor, numit de USL, a declarat, pentru Adevarul: "Vom cere Casei de Pensii sa nu vireze banii in conturile revolutionarilor de la Asociatia Metrou".

Cei care au fost de partea USL ar urma sa primeasca din nou indemnizatii de peste 2.000 de lei lunar, iar revolutionarii din tabara fostului secretar de stat George Costin (membru PDL) vor ramane cu drepturile suspendate.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#indemnizatii revolutionari, #Guvern Ponta revolutionari, #Mircea Dogaru indemnizatii revolutionari , #premier