Ponta, despre cazul Bolintineanu: Daca asa decide un procuror, trebuie sa stam toti drepti? (Video)

Luni, 08 Iulie 2013, ora 13:34
3512 citiri
Ponta, despre cazul Bolintineanu: Daca asa decide un procuror, trebuie sa stam toti drepti? (Video)

Premierul Victor Ponta asteapta de la ministrul de Interne rezultatele anchetei cu privire la actiunile desfasurate de politisti vineri la liceul Bolintineanu din Capitala si de la CSM sa reactioneze cu privire la deciziile luate de procurorii de caz.

El a sustinut, luni, intr-o conferinta de presa, ca orice fel de activitate ilegala, de fraudare a bacalaureatului, trebuie "pedepsita cu asprime", dar nu este corect ca pentru cateva cazuri izolate sa se arunce anatema asupra tuturor profesorilor si elevilor, care, in majoritatea covarsitoare, invata corect si "se pregatesc pentru o viata mai buna".

"Bacalaureatul nu mai trebuie sa fie, ca in anul 2011-2012, un instrument al statului de terorizare a elevilor si parintilor", a subliniat Victor Ponta, adaugand ca acest examen de final nu trebuie sa demonstreze ca elevii sunt nepregatiti.

Totodata, in calitate de premier si "presedinte al celui mai mare partid", Victor Ponta a spus ca sustine in totalitate faptul ca "forta statului trebuie folosita in special impotriva infractorilor, a celor care incalca legea", dar a spus ca, daca "vedem zeci, sute de politisti care dau navala in scoli", atunci Romania "nu e un stat democratic, un stat european".

Victor Ponta a adaugat ca exista "proceduri legale pentru ca o activitate de cercetare sa se desfasoare normal" si ca nu trebuie ca cele 20 de milioane de romani sa se simta "terorizati de o gasca" de procurori care "vrea sa obtina ceva", dupa metode care amintesc de perioada comunista sau de perioada Macovei-Morar.

Intrebat de jurnalisti, Victor Ponta a recunoscut ca au existat probleme de functionare a institutiilor vineri, de aici si declaratiile contradictorii cu privire la existenta unor mandate de aducere.

"Daca sunt in zona Parchetului, doar CSM poate lua masuri, daca sunt in zona Politiei, voi discuta cu ministrul si vom lua masuri(...) Si domnia sa trebuie sa afle de la cei din subordine cum s-au petrecut lucrurile", a explicat Ponta, referindu-se la Radu Stroe.

Premierul a adaugat ca ministrul Stroe are atributii privind coordonarea institutiilor din subordinea sa, asa ca o sa incerce ca pe viitor "asemenea situatii sa nu se mai repete".

Ponta s-a aratat extrem de nemultumit de decizia procurorului de caz de a aduce la audieri sute de elevi simultan.

"Daca asa decide un procuror, trebuie sa stam toti drepti? Daca un procuror incalca legea, nu, nu trebuie sa stam toti drepti! (...) Procurorii nu raspund in fata Guvernulul, dar in fata cuiva trebuie sa raspunda, nu suntem dumnezei, repet, ma refer si la mine ca fost procuror! Cand pui sute de politisti sa dea navala intr-o scoala, este treaba mea ca prim ministru. Pacea sociala tine de Guvern si de mine, nu va asteptati sa se ocupe presedintele tarii de asa ceva", a declarat premierul Ponta, precizand in repetate randuri ca se include si pe el in randurile procurorilor.

Totodata, el a spus ca nu stie ce e in dosarul cauzei si ca "nu opreste nimeni nicio ancheta", dar stie ca "fortele de ordine sa nu isi foloseasca excesiv competentele si impotriva cui nu trebuie".

Citeste si:
UPDATE Filmul agresării consilierei USR din Mogoșoaia de către ”colegi” de la PNL și PMP. "Vă las în căruț cu rotile" VIDEO
UPDATE Filmul agresării consilierei USR din Mogoșoaia de către ”colegi” de la PNL și PMP. "Vă las în căruț cu rotile" VIDEO
Un consilier local ales pe listele USR în localitatea Mogoșoaia, ar fi fost agresat de doi colegi de consiliu local, membri PMP și PNL, în cadrul unei ședințe de comisie ce a avut loc...
Mesajul ministrului român de Externe pentru rușii care vor să vină la Deveselu. Care este situația diplomaților români din Ucraina
Mesajul ministrului român de Externe pentru rușii care vor să vină la Deveselu. Care este situația diplomaților români din Ucraina
Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat joi, 27 ianuarie, că scutul de la Deveselu nu este o amenințare pentru Rusia, lucru de care se pot convinge oficialii de la Moscova făcând o...
Comentarii
TZUTZU
rank 5
Nimeni nu sta drepti in fata procurorilor de frica lor ci sta drepti
PSD Erie
rank 5
Traiasca guvernu Dr. Victor Ponta finca da indicatii pretioase !