Ponta: Daca CSAT nu avizeaza privatizarea CFR Marfa, nu o mai facem. Basescu sa taca din gura

Joi, 25 Iulie 2013, ora 20:45
5083 citiri
Ponta: Daca CSAT nu avizeaza privatizarea CFR Marfa, nu o mai facem. Basescu sa taca din gura

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Sibiu, ca "daca CSAT nu avizeaza privatizarea CFR Marfa" aceasta nu va fi facuta, afirmand insa ca, anterior, CSAT a avizat trei privatizari, ceea ce inseamna ca a "actionat ilegal", iar presedintele Basescu, daca nu are vreo atributie, "sa taca din gura".

Premierul a fost intrebat, joi, la sosirea la Sibiu, de ce a cerut avizarea privarizarii CFR Marfa de catre CSAT, acest consiliu neavand atributii in acest sens, Victor Ponta raspunzand: "Am si eu lipsurile mele. Daca nu are competenta (CSAT - n.r), de ce a avut de trei ori pana acum?".

Intrebat daca va convoca el CSAT, premierul a negat, afirmand ca va lasa acest lucru in seama sefului statului.

"O sa-l convoace presedintele. Nu vreau sa uzurp vreuna din atributiile domniei sale. Daca nu are competenta CSAT-ul, daca a avizat de trei ori pana acum, inseamna ca de trei ori a actionat ilegal.

Daca chiar nu are presedintele nicio atributie despre CFR atunci, asa pe romaneste, sa taca din gura. Daca are si daca stie ceva, e cel mai bun cadru, cadrul oficial, institutional, sa ne spuna, sa nu ne lase sa facem vreo greseala, Doamne fereste", a mai declarat Victor Ponta.

Acesta a precizat, raspunzand unei alte intrebari ca "daca CSAT nu va aviza privatizarea CFR Marfa, nu facem privatizarea", planul B fiind management privat.

"Planul B este management privat, restructurarea companiei si incercarea de a o aduce acolo unde era in 2008, adica pe profit, inainte sa fie fraudata de PDL", a mai declarat premierul.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca firma care a castigat licitatia pentru a cumpara CFR Marfa nu are banii necesari pentru a plati suma convenita si cauta bani "pe la banci", el intreband de unde va mai avea compania bani de investitii pentru modernizarea CFR Marfa.

Seful statului a precizat ca privatizarea cu investitor strategic a CFR Marfa a fost stabilita in CSAT.

"Daca in momentul de fata investitorul imprumuta bani ca sa poata plati compania si nu ii gaseste - in momentul de fata nu sunt prea multe banci dispuse sa finanteze - de unde o sa gaseasca bani pentru modernizarea companiei? Are nevoie de locomotive moderne, de vagoane modernizate, de depouri modernizate, de multe altele", a aratat Traian Basescu.

El a mai spus ca Grupul Feroviar Roman - GFR, castigatorul licitatiei pentru CFR Marfa, are propriile credite si trebuie sa imprumute "circa 200 de milioane sa plateasca noua companie".

Purtatorul de cuvant al sefului statului, Bogdan Oprea, a declarat, miercuri, ca CSAT nu poate aviza contracte de privatizare, iar premierul Victor Ponta nu cunoaste obiectul de activitate al Consiliului si incearca sa fuga de responsabilitate in privinta privatizarii CFR Marfa.

Ulterior, purtatorul de cuvant al Executivului, Andrei Zaharescu, a declarat ca Guvernul asteapta o decizie in prima sedinta a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii legat de CFR Marfa, purtatorul de cuvant al Presedintiei neavand dreptul legal sa exprime pozitii in numele CSAT din a carui componenta nu face parte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Victor Ponta privatizare CFR CSAT, #Ponta privatizare CFR Marfa , #premier