Ponta, de Ziua Americii: Glumite, regrete si felicitari (Video)

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 03 Iulie 2013, ora 18:56
3461 citiri
Ponta, de Ziua Americii: Glumite, regrete si felicitari (Video)

Premierul Victor Ponta a afirmat, miercuri, la Ambasada SUA, cu ocazia receptiei de Ziua Nationala a Americii, ca tocmai s-a intors dintr-o "mare tara prietena" (China - n.red.) pentru a felicita o alta "mare tara prietena".

"Vreau sa transmit, pentru al doilea an la rand, cele mai bune urari din partea autoritatilor romane. Tocmai am venit dintr-o tara mare prietena a Romaniei, ca sa exprimam salutarile noastre unei alte tari mari prietene", a inceput premierul.

"Din nefericire, cum am aterizat, am primit vestea proasta a mortii unui angajat roman al Ambasadei si vreau sa prezint condoleantele mele... dar cand suntem confruntati cu aceste tragedii parteneriatul si prietenia noastra se dovedesc puternice", a aratat Ponta, facand referire la accidentul rutier in care a decedat un tanar angajat al Ambasadei SUA la Bucuresti, miercuri dupa-amiaza.

Ponta a transmis condoleante si pentru fostul premier roman, Radu Vasile, decedat miercuri. Este o "alta veste proasta, alta pierdere, un fost premier, Radu Vasile, premier in momente grele pentru Romania. Doresc sa prezint condoleante familiei si prietenilor sai".

Premierul a remarcat insa ca "vestile proaste nu sunt singurele din fericire". Ponta a explicat ca diferenta de anul trecut este de "temperatura": "Avem vesti bune privind parteneriatul nostru, comparativ cu anul trecut simt o atmosfera mai racoroasa, anul trecut a fost foarte fierbinte in Romania si Bucuresti si acum Romania se poate dovedi un partener stabil pentru America".

Investitiile americane in Romania au fost urmatorul subiect abordat de premier in scurta sa alocutiune, acesta facand referire in special la companiile din domeniul energetic. "Aprecierea mea pentru implicarea companiilor voastre in multe domenii, dar mai ales in energie ne va permite noua sa avem independenta energetica in viitor si ne va permite toate oportunitatile de a folosi potentialul nedescoperit pana acum al tarii", a aratat Ponta, in limba engleza.

De altfel, la sfarsitul discursului, Ponta a facut si o mica gluma pe seama nivelului de stapanire a limbii engleze. "Sper ca engleza mea nu a fost mai proasta decat romana ta, Duane!", a incheiat Ponta, felicitand inca o data gazdele.

Citeste si:
PSD cere demisia primarului Timișoarei, Dominic Fritz. "Au început să moară timişoreni din cauza incompetenţei şi a aroganţei useriste"
PSD cere demisia primarului Timișoarei, Dominic Fritz. "Au început să moară timişoreni din cauza incompetenţei şi a aroganţei useriste"
Social-democraţii din Timișoara îi cer demisia de urgenţă din funcţie a primarului Dominic Fritz. Consilierul local Radu Țoancă spune că "au început să moară timişoreni din cauza...
Florin Cîțu anunță că PNL nu renunță la ideea de guvern minoritar și acuză USR și PSD de „lipsă de concesie” VIDEO
Florin Cîțu anunță că PNL nu renunță la ideea de guvern minoritar și acuză USR și PSD de „lipsă de concesie” VIDEO
Președintele PNL Florin Cîțu a declarat joi, 28 octombrie, că partidul său nu și-a schimbat mandatul și că merge mai departe cu un guvern minoritar, alături de UDMR. Acesta a acuzat apoi...
Sursa: Ziare.com