Ponta: Descinderea DNA la CJ Iasi a afectat discernamantul lui Adomnitei, refuz sa cred ca e mitoman

Joi, 23 Aprilie 2015, ora 20:20
5597 citiri
Ponta: Descinderea DNA la CJ Iasi a afectat discernamantul lui Adomnitei, refuz sa cred ca e mitoman
Foto: Guvernul Romaniei

Prim-ministrul Victor Ponta il ironizeaza pe presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, sustinand ca descinderea DNA la institutia condusa de acesta i-a "afectat grav discernamantul", dupa ce liderul liberal a cerut parlamentarilor sa aprobe Master Planul de Transport doar cu includerea autostrazii Iasi-Targu Mures.

"Imi este teama ca recenta descindere a DNA la Consiliul Judetean Iasi a afectat grav discernamantul presedintelui acestei institutii (dl. Cristian Adomnitei)! Altfel nu se explica recentul apel halucinant al acestuia, din cel putin trei motive", scrie pe Facebook Victor Ponta.

Perchezitii DNA la Consiliul Judetean Iasi - Cristian Adomnitei, vizat de ancheta (Video)

Premierul arata ca autostrada este deja inclusa in Master Planul de Transport, dar si ca documentul nu este intocmit si nici aprobat de parlamentari.

"1. autostrada Iasi - Targu Mures ESTE inclusa in Masterul Planul de transport adoptat de Guvern si transmis deja de peste o luna la Comisia Europeana! Deci nu putem introduce ceva ce exista deja!

2. Documentul nu este intocmit de parlamentari ci de AECOM (cea mai mare firma de consultanta din lume) in conformitate cu prioritatile si standardele UE - a fost in dezbatere publica si sustinut de toti membrii Comisiilor de Transporturi din Senat si Camera.

3. Master Planul se aproba de catre Comisia Europeana nu de Parlamentul Romaniei (ca sa beneficieze de finantare europeana) ", prezinta premierul cele trei motive enuntate anterior.

In continuare Victor Ponta aminteste ca l-a sustinut pe Adomnitei "cu toata puterea" la alegerile locale, adaugand ca refuza sa creada ca este "pur si simplu mitoman".

"Deoarece l-am sustinut direct si cu toata puterea pe Dl Adomnitei (ca fiind candidatul USL in 2012) refuz sa cred ca este pur si simplu mitoman - prefer sa cred ca din cand in cand, cand il cauta DNA, pur si simplu devine extrem de confuz!", a mai afirmat prim-ministrul.

Presdintele CJ Iasi a transmis, joi, o scrisoare deschisa parlamentarilor, prin care le-a cerut sa aprobe Master Planul de Transport doar daca va fi inclusa si autostrada Iasi-Targu Mures, ca proiect prioritar care sa fie incheiat pana in anul 2020, informeaza Mediafax.

Autostrada Moldova-Transilvania ar urma, potrivit proiectului, sa fie realizata in perioada 2015-2020, si sa treaca prin localitatile Targu Mures, Ditrau, Targu Neamt, Iasi si Ungheni.

In varianta actualizata a Master Planului de Transport, ar urma sa fie construiti 1.300 de noi kilometri de autostrada pana in anul 2030.

Pe 15 aprilie, procurorii DNA au descins la sediul Consiliului Judetean Iasi, pentru a efectua perchezitii intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate celor de coruptie si a unor infractiuni de fals, comise in perioada 2013-2015.

DNA precizeaza intr-un comunicat ca au loc 21 de perchezitii dintre care 19 la sediul unei institutii publice, iar surse judiciare citate de televiziunile de stiri sustin ca ar fi vorba de CJ Iasi.

Printre persoanele vizate de ancheta DNA s-ar afla si presedintele CJ Iasi, Cristian Adomnitei, dar si vicepresedintele institutiei, Alin Aivanoaiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#Victor Ponta declaratii Adomnitei, #Adomnitei Master Plan Transporturi, #Adomnitei autostrada Iasi, #Ponta autostrada Iasi , #premier