Ponta, despre acciza: Suport o batalie electorala cu Basescu, are o gandire simplista

Luni, 31 Martie 2014, ora 17:56
3874 citiri
Ponta, despre acciza: Suport o batalie electorala cu Basescu, are o gandire simplista

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, luni, referitor la intrarea in vigoare a accizei la combustibil, incepand cu 1 aprilie, ca este gata sa suporte o mica batalie electorala cu presedintele Traian Basescu, despre care spune ca are "o gandire simplista" referitor la acest subiect.

"Este adevarat ce spune domnul presedinte Basescu, ca Romania avea cel mai mic pret la benzina din cele 28 de tari ale Uniunii Europene. (...) Sunt gata sa suport o mica batalie electorala cu presedintele", a spus premierul, intr-o declaratie de presa de la Palatul Victoria.

Basescu, despre acciza: E un act de sadism, Ponta incearca sa-si arate puterea

Acesta a explicat inca o data ca acciza va asigura cofinantarea proiectelor pentru autostrazi.

"Prin aceste investitii pe termen mediu si lung, durata si consumul atat pentru transportatori, cat si pentru persoanele private va scadea, la fel si pretul pe care il plateste orice utilizator pentru intretinerea autovehicului si mai ales reducerea numarului accidentelor produse de lipsa infrastructurii pentru transportul de marfa din Romania", a mentionat Victor Ponta.

Ponta: Mii de oameni care mureau calcati de tiruri nu vor mai muri cand vom avea autostrazi

De asemenea, prim-ministrul a amintit si masura prin care transportatorilor li se vor restitui 4 eurocenti din acciza de 7 eurocenti.

"Pentru a incuraja in continuare transportatorii licentiati, miercuri vom adopta actul normativ, pentru care am muncit impreuna cu doamna Petrescu si cu domnul Voinea, prin care 4 centi vor fi restituiti transportatorilor", a spus seful Executivului.

O jurnalista i-a amintit afirmatiile presedintelui Traian Basescu, de luni, care a spus ca Finantele ar putea deconta facturi false - si pentru masini ce nu au alimentat.

Ponta: Presedintele ar trebui sa-si termine mandatul fara a ne mai da lectii

"Sunt absolut convins ca toate institutiile statului - Parchet, ANAF, SRI - sunt extrem de bine pregatite pentru a combate orice fel de frauda. Daca ne luam dupa gandirea simplista a domnului presedinte, ca o sa fie facturi false, nu mai incasam nicio taxa si niciun impozit.

Toate institutiile statului isi vor face datoria. Eu am incredere in institutiile statului si nu le folosesc pentru a obtine cateva voturi in plus", a explicat Victor Ponta.

Presedintele Traian Basescu a spus, luni, intr-o declaratie de la Palatul Cotroceni, ca ar putea fi mari probleme birocratice, odata cu returnarea catre transportatori a 4 eurocenti din acciza de 7 eurocenti. Seful statului a precizat ca vor aparea facturi pentru masini ce nu au alimentat niciodata si ca vor fi dificultati in citirea tuturor bonurilor.

Citeste si:
Cum l-a resuscitat PSD pe ministrul-clovn din epoca Dragnea. Petre Daea a fost vajnic membru al PCR timp de două decenii
Cum l-a resuscitat PSD pe ministrul-clovn din epoca Dragnea. Petre Daea a fost vajnic membru al PCR timp de două decenii
Petre Daea a fost votat miercuri, 6 iulie, de către membrii PSD pentru portofoliul de ministru al Agriculturii după ce Adrian Chesnoiu a demisionat din funcție ca urmare a unei anchete DNA. Daea...
Liberalii îl izolează tot mai mult pe Nicușor Dan. Condiția nenegociabilă care-i este sugerată pentru a fi candidatul PNL în 2024 SURSE
Liberalii îl izolează tot mai mult pe Nicușor Dan. Condiția nenegociabilă care-i este sugerată pentru a fi candidatul PNL în 2024 SURSE
Liberalii sunt din ce în ce mai nemulțumiți de relația cu primarul Bucureștiului Nicușor Dan. Surse politice susțin, pe de altă parte, că ar există o criză de leadership la nivelul...