Ponta, despre acordul cu FMI, un nou ministru la Transporturi si plecarea in Spania

Miercuri, 17 Iulie 2013, ora 15:40
1796 citiri
Ponta, despre acordul cu FMI, un nou ministru la Transporturi si plecarea in Spania
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta a vorbit, miercuri, in sedinta de Guvern, despre un nou acord cu FMI si de planurile de viitor ale Executivului.

"Romania nu mai e in situatia din 2009, nu mai avem nevoie de bani, ci doar de un acord preventiv. Cei care vor veni dupa noi vor plati mai putin, la credite in primul rand, pentru ca noi acum platim ce a consumat Boc, dar nu vreau ca urmatorii sa plateasca ce facem acum. Asa ca vor fi credite mai ieftine, dobanzi mai mici si pentru planul nostru de investitii, garantia acordului cu partenerii internationali e foarte importanta, ofera predictibilitate si credibilitate.

Suntem singura tara vizitata de sefii tuturor creditorilor internationali. E un lucru pe care investitorii straini vor sa-i auda de la ei: Romania a semnat cu bine un acord, avem potential si posibilitati de dezvoltare, acesta e semnul pe care ne putem baza in viitor", a spus Ponta, la inceputul sedintei de Guvern.

Directorul general al FMI, Christine Lagarde a vizitat tara noastra, luni si marti, prilej cu care a precizat ca se va incheia un nou acord.

Lagarde: Romania, probabil da, va avea un nou acord cu FMI. Ce spune de aderarea la euro

Ponta a mai spus ca strategia este de dezvoltare, creare de locuri de munca, investitii si incasari mai mari la buget, laudandu-se ca anul trecut s-a tinut de cuvant cu reintregirea pensiilor si salariilor, iar marti presedintele a promulgat legea "prin care facem dreptate pensionarilor militari, e vorba de un numar 17-18 mii de persoane care au fost nedreptatite".

Traian Basescu a promulgat Legea privind reintregirea pensiilor militarilor

Ponta a reiterat ca la rectificarea bugetara de la finalul lunii isi doreste sa reduca TVA la paine la 9%.

"Imi doresc ca aceasta initiativa sa fie corecta, adica sa combatem evaziunea fiscala si sa avem incasari mai mari la buget", a adaugat premierul.

Ponta: Reducerea TVA la paine, poate din septembrie

De asemenea, seful Guvenului si-a exprimat dorinta de a avea un nou ministru la Transporturi, dupa demisia lui Relu Fenechiu, condamant in dosarul "Transformatorul", pentru ca societatile din acest domeniu "au probleme grave".

Fenechiu, despre intoarcerea in Guvern: Nu mai visez nimic. Sunt in lumea reala

"Sunt zone in care personalul nu isi mai justifica existenta, mai ales in zona auxiliara. Se doreste o subventia mai mare, insa ea vine tot din banii oamenilor, adica trebuie sa decidem daca luam bani de la oameni si dam subventii, sau avem pierderi mai mici", a explicat Ponta, referitor la cererile CFR-istilor care au iesit in strada.

Oficialii FMI, intampinati cu proteste - CFR-istii sunt nemultumiti de concedieri

In alta ordine de idei, premierul a auntat ca luni va merge cu o delegatie oficiala in Spania, tara cu care Romania are o istorie indelungata si in care traiesc un milion de conationali.

Legat de inceperea lucrarilor pentru gazoductul care va lega Romania de Republica Moldova, acestea vor fi demarate mai devreme de 27 august, a asigurat ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Ponta acord nou FMI, #Ponta reducere TVA paine, #Ponta masuri, #Ponta promisiuni, #Ponta vizita Spania , #premier