Ponta, despre cererea DNA de arestare a lui Sova - cum vor vota senatorii PSD

Duminica, 15 Martie 2015, ora 23:00
4449 citiri
Ponta, despre cererea DNA de arestare a lui Sova - cum vor vota senatorii PSD
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, duminica seara, intrebat cum va vota PSD la cererea DNA de arestare a lui Dan Sova, ca le-a recomandat alesilor social democrati sa voteze pentru in cazul solicitarilor formulate de DNA.

"Recomandarea nostra a fost intotdeauna de a se vota pentru. Dar, dincolo de recomandare, oamenii au propria lor minte", a spus Ponta.

Primul ministru a tinut sa precizeze ca nu a facut parte niciodata din casa de avocatura Sova, avand doar o colaborare.

"Domnul Sova si colegii sai avocati erau si sunt pe drept comercial, au avut de cateva ori, cu clientii lor, dar nu cu Turceni si Rovinari, cauze penale, eu fiind specializat pe penal, am avut un contract de colaborare. Au fost verificati de ANAF, DNA, ANI si nu exista nicio legatura. N-am facut niciodata parte din casa de avocatura Sova, am avut o colaborare pe penal. In 2006-2008 nu aveau sediul social in Gorj, tineau de AVAS, si aveau sediul in Bucuresti. Nu se lua nicio decizie la Gorj", a explicat premierul.

Totodata, Victor Ponta a spus ca nu regreta ca l-a reprimit pe Dan Sova in PSD.

"Nu regret ca l-am reprimit pe dl Sova, nu vreau sa comentez un dosar. Procedurile judecatoresti are voie sa comenteze doar DNA-ul", a spus premierul.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a cerut, vineri, arestarea senatorului Dan Sova, fiind acuzat de complicitate la abuz in serviciu.

Procurorii spun ca, in perioada 2007-2009, Dan Sova a semnat mai multe contracte si acte aditionale incheiate intre Complexele Energetice Rovinari si Turceni, pe de o parte, si SCA "Sova si Asociatii", pe de alta parte, se arata intr-un comunicat al Directiei remis Ziare.com.

Totodata, se mai arata in comunicat, Dan Sova in calitate de "avocat coordonator", mentiune trecuta expres in toate aceste contracte, a participat la mai multe discutii legate de obiectul respectivelor documente, s-a deplasat la sediul CER si CET si la alte institutii contribuind efectiv la incheierea acestor contracte si acte aditionale.

De asemenea, el a efectuat si activitate de consultanta juridica in temeiul acestor contracte si acte aditionale.

Duminica seara, Dan Sova a declarat ca este foarte afectat de cererea formulata de Directia Nationala Anticoruptie privind arestarea sa.

Potrivit senatorului, faptele care il vizeaza in acest dosar nu au legatura cu activitatea sa politica, ci cu activitatea de avocat.

"Nu sunt acuzat de fapte de coruptie, ci de complicitate morala la abuz in serviciu. Am aflat de propunerea de retinere si arestare de la televizor", a precizat Dan Sova la Antena 3.

DNA cere retinerea si arestarea lui Dan Sova, acuzat ca a distrus probe incriminatorii

El a mai spus ca nu se poate apara pentru ca legea nu ii da posibilitatea sa comenteze public acuzatiile Parchetului.

Citește și:
PSD nu e sigur că Sorin Cîmpeanu nu a plagiat: ”Riscăm să transformăm marele proiect România educată în România eşuată”
PSD nu e sigur că Sorin Cîmpeanu nu a plagiat: ”Riscăm să transformăm marele proiect România educată în România eşuată”
Bogdan-Radu Balanişcu, secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, a declarat luni, 26 septembrie, referitor la acuzațiile de plagiat care îl vizează pe ministrul...
Ce înseamnă victoria Giorgiei Meloni pentru AUR, singurul partid care a susținut-o public: ”E o miză foarte importantă pentru ei”
Ce înseamnă victoria Giorgiei Meloni pentru AUR, singurul partid care a susținut-o public: ”E o miză foarte importantă pentru ei”
Coaliţia de dreapta condusă de Fratelli d’Italia, partidul Giorgiei Meloni, a câştigat alegerile legislative din Italia, victorie ce o va propulsa pe Meloni în funcția de prim-ministru....