Ponta, despre salariile medicilor: Cum ar fi sa nu platim datoriile din Sanatate?

Joi, 20 Iunie 2013, ora 22:07
2431 citiri
Ponta, despre salariile medicilor: Cum ar fi sa nu platim datoriile din Sanatate?

Prim-ministrul Victor Ponta a comentat, joi seara, posibilitatea ca medicii sa faca greva generala din cauza salariilor mici, manifestandu-si increderea ca ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, si Raed Arafat se vor intelege cu presedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astarastoae.

Intrebat daca se pot gasi bani pentru dublarea salariilor medicilor rezidenti, premierul a raspuns: "Cum ar fi sa nu platim datoriile din Sanatate? Chestia asta nu cred ca e cea mai buna solutie".

Medicii ameninta cu greva generala si cu demisia in bloc (Video)

"Am mare incredere ca dialogul intre domnul Nicolaescu, domnul Arafat si domnul profesor Astarastoae vor identifica toate acele solutii care sunt posibile.

Am incredere ca pot sa gaseasca solutii", a adaugat prim-ministrul.

Acesta a spus ca orice solutie bugetara va fi discutata, adaugand ironic ca "taiem de la Drumuri si punem la Sanatate sau taiem de la Educatie si punem la Mediu".

Premierul a dat exemplu cresterea salariilor profesorilor: "Am fost toti pentru cand am votat dublarea salariilor pentru profesori si apoi toti nu am stiut cum sa le dam".

Medicii, dar si restul personalului din sistemul sanitar, ameninta ca din iulie vor recurge la proteste, greve si chiar demisii, din cauza salariilor mici, a conditiilor de lucru si a modului in care sunt tratati angajatii din Sanatate in Romania, potrivit presedintelui Colegiului Medicilor, Vasile Astarastoae.

Anuntul privind protestele personalului medico-sanitar a fost facut, joi, de presedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR), prof. dr. Vasile Astarastoae, care a spus ca vorbeste in numele tuturor organizatiilor profesionale din sistem.

Medicii reclama, in primul rand, salariile mici - echivalentul a 200 de euro pe luna pentru un rezident si, respectiv, 500 de euro in cazul unui specialist.

Personalul din Sanatate se plange si de conditiile de lucru, dar si de modul in care este tratat de catre autoritati si chiar de catre unii pacienti.

"Este o adevarata prigoana a cadrelor medicale, de aceea trebuie sa luptam pentru recapatarea respectului cadrelor medico-sanitare. Mesajul comun este unul foarte clar: ne-a ajuns cutitul la os, nu mai suportam sa fim umiliti, batjocoriti, nu mai suportam sa se incalce demnitatea noastra. Vrem tratament normal, nu preferential", a explicat Vasile Astarastoae.

Potrivit presedintelui CMR, pentru marirea veniturilor medicilor rezidenti este nevoie de 21 de milioane de euro.

Citeste si:
Primul pas spre marea împăcare. USR îl susține pe liberalul Florin Roman la șefia Camerei Deputaților SURSE
Primul pas spre marea împăcare. USR îl susține pe liberalul Florin Roman la șefia Camerei Deputaților SURSE
USR îl va susține pe liberalul Florin Roman pentru șefia interimară a Camerei Deputaților, susțin surse politice pentru Ziare.com. Decizia va deveni oficială în seara zilei de luni, 18...
Clotilde Armand s-a adresat conducerii PNL cu duritate: „USL ucide. La propriu. Fără nicio exagerare”
Clotilde Armand s-a adresat conducerii PNL cu duritate: „USL ucide. La propriu. Fără nicio exagerare”
Primarul Sectorului 1 a criticat dur comportamentul consilierilor PNL din forul legislativ local. Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand afirmă că ”USL ucide”, după ce consilierii PSD şi...
Sursa: Ziare.com