Ce poate face Ponta legat de cursul euro

Luni, 14 Mai 2012, ora 19:16
2363 citiri
Ce poate face Ponta legat de cursul euro
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul Victor Ponta a declarat luni, dupa terminarea Biroului Permanent National al PSD, ca a luat la cunostinta faptul ca moneda euro a atins in ultimele zile un nou prag istoric, mentionand ca Guvernul este pregatit pentru a lua "toate masurile necesare" pentru problemele aparute la nivel european.

"Am discutat cu guvernatorul Bancii Nationale - la telefon, evident - exista si s-a format in cadrul BNR - nu de acuma, de ceva timp - Comitetul National pentru Stabilitate Financiara, condus de guvernatorul Bancii Nationale, in acest Comitet, evident, va avea un rol important si face parte ministrul de Finante, viceprim-ministru - domnul Georgescu - si l-am anuntat pe guvernator asupra faptului ca din punctul de vedere al Guvernului suntem pregatiti sa luam toate masurile necesare pentru orice fel de problema care poate aparea pe plan european", a declarat Ponta.

Premierul a facut o comparatie intre Romania si Polonia, explicand ca polonezii "au date foarte bune economice", dar si la ei cursul euro "a avut o modificare chiar mai semnificativa" decat in tara noastra. "In rest, cursul de schimb, asa cum mai putin stim, nu doar in Romania este influentat, poate tara care trebuie si cu care trebuie comparata Romania si anume Polonia a avut o modificare chiar mai semnificativa a cursului de schimb, desi Polonia are date foarte bune economice, este evident ca si pentru tarile din afara euro, problemele pe plan european care exista, persista si care nu au raspuns, influenteaza acest lucru", a mai spus el.

"Am incredere totala in modul in care aceasta problema este gestionata de catre BNR, iar in ceea ce priveste actiunile Guvernului, vor fi coordonate si vor fi absolut in acceasi directie cu cele ale bancii, inca odata spun: faptul ca ministrul de Finante este un cunoscator atat de bun al acestor probleme din BNR nu poate sa fie decat un lucru pozitiv", a mai completat pesedistul.

Cat despre detaliile pe care le primeste la guvernatorul Isarescu, Ponta a confirmat primirea lor si a mentionat ca ministrul de Finante - Florin Georgescu - le este alaturi celor din Comitetul BNR.

"Sigur ca primesc detalii, dar in ceea ce priveste un subiect atat de delicat ma feresc sa fac alte declaratii decat lucrurile pe care le comunica, repet, Comitetul National pentru Stabilitate Financiara, coordonat de guvernatorul Bancii Nationale si care il are alaturi pe ministrul de Finante", a subliniat presedintele PSD.

De asemenea, pesedistul a mai spus ca informatiile concrete despre acest "subiect delicat" vor fi oferite de BNR. "Eu am inteles cam ce avem noi de facut, pentru ca este o discutie intre Banca Nationala si Guvern, dar prefer - e un subiect foarte important si foarte delicat - sa aveti comunicarea direct de la Banca Nationala vis-a-vis de importanta prezentei capitalului bancar grecesc in Romania, de influentele la nivel european si sigur, de ceea ce se va intampla pe plan european", a conchis el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Ponta Isarescu depreciere leu, #euro maxim istoric Ponta , #premier