Ponta, despre devansarea alegerilor: Toata lumea castiga

Duminica, 03 Iunie 2012, ora 17:54
2731 citiri
Ponta, despre devansarea alegerilor: Toata lumea castiga
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta a sustinut, duminica, la Bookfest, ca organizarea alegerilor parlamentare in octombrie tine de ratiune si ca devansarea scrutinului nu creeaza un avantaj pentru o anumita formatiune politica.

"Cred ca toata lumea prefera in octombrie, din doua motive rationale. In primul rand, sa nu ajungem de Sfantul Nicolae umbland prin zapezi in campanie electorala. Cred ca nu vor nici candidatii, nu vor nici oamenii sa stea sa asculte candidatii cand strazile sunt blocate de zapada.

In al doilea rand, si este un argument la fel de rational, oricine va castiga alegerile parlamentare, eu sper ca USL, trebuie sa-si adopte bugetul inainte de Craciun. In ultimii ani stiti foarte bine cum a fost. Cu doua-trei zile inainte de Craciun fuga-fuga se vota totul ca la o masina de vot, ori trebuie sa aiba macar o luna in care sa se prezinte in Parlament, sa se discute, sa stim ce buget avem pentru 2013, pentru ca stim ca bugetul pentru 2013 va avea cu totul si cu totul alta gandire decat cel din 2012", a explicat Ponta.

El a afirmat ca organizarea scrutinului in luna octombrie nu este in avantajul unei formatiuni politice si ca ar fi un beneficiu pentru adoptarea bugetului de stat.

"Noi acum am preluat la jumatatea drumului bugetul, nu mai aveam cand sa-l schimbam, dar in 2013 o sa avem un buget cu totul si cu totul altfel. In primul rand, un buget multianual, pentru ca daca castigam alegerile il gandim pentru 2013-2016, cu proiecte multianuale, un alt sistem de sprijinire a investitiilor, un alt sistem fiscal.

Este o chestiune de ratiune, daca faci alegerile la sfarsitul lui noiembrie sau inceput de decembrie, iar ajungi de Craciun cu bugetul si nimeni nu mai este atent la bugetul Romaniei. Ne trezim in 2013 ca iar nu stim ce am votat acolo. Este o chestie de ratiune, nu are nimeni niciun avantaj, nici USL, nici altcineva. Cred ca toata lumea castiga daca reusim sa facem lucrul acesta", a spus prim-ministrul.

Intrebat daca exista o prevedere constitutionala care ar impiedica organizarea alegerilor parlamentare mai devreme, Ponta a raspuns: "Exista acea interpretare a unui articol din Constitutie, dar o sa discutam cu toate fortele politice rationale si sunt convins ca este in avantajul tuturor sa gasim o solutie pana la urma, respectand Constitutia, dar trebuie sa ne gandim cu totii ce-i mai bine pentru Romania si cred ca oricine va castiga alegerile are interesul sa-si prezinte un buget bine lucrat si bine dezbatut inainte de sfarsitul anului".

Referindu-se la bugetul multianual el a aratat ca acesta ar viza, in primul rand, finantarea proiectelor multianuale.

"Nu poti tot timpul sa pui bani in bugetul pentru 2012 pentru un drum sau pentru un aeroport si in 2013 nu mai dai niciun ban. Noi suntem tara mesterului Manole in care tot ce construim ziua se darama noaptea, ori in momentul in care ai votul popular si ai un mandat de patru ani trebuie sa gandesti pe patru ani, nu pe un singur an", a spus Victor Ponta.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Ponta devansare alegeri, #Ponta alegeri parlamentare octombire , #premier