Ponta, despre dosarul lui Sova: Nu ma spal pe maini. Macovei ar trebui sa fie la inchisoare

Duminica, 15 Martie 2015, ora 20:45
8398 citiri
Ponta, despre dosarul lui Sova: Nu ma spal pe maini. Macovei ar trebui sa fie la inchisoare
Foto: Facebook/Victor Ponta

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, sustine ca povestea conform careia el ar fi implicat, alaturi de Dan Sova, in contractele acordate de complexurile energetice Rovinari si Turceni este una falsa, care a fost verificata deja de ANAF, ANI si DNA, fara sa fi fost gasite elemente legate de el.

"Povestea asta cum eu cu Sova am facut la Turceni si Rovinari este spusa de Mantog, azi in inchisoare, si de Macovei, care ar trebui sa fie tot pe acolo, dar inca nu a ajuns. De sapte ani, toate institutiile statului - ANAF, ANI, DNA - au verificat si au confirmat ca, in 2007, nu aveam nicio treaba cu contracte cu Turceni si Rovinari, ci erau ale cabinetului de avocatura Dan Sova.

Deci, nu ma spal pe maini de nimic, dar e o poveste falsa, pe care nu au reusit sa o foloseasca. Nu cred ca o s-o lase dupa sapte ani, dar nici nu cred ca vor gasi in plus, ca nu au ce", a spus Ponta la Antena 3.

Dan Sova: Sunt foarte afectat de cererea de arestare

In privinta modului in care senatorii PSD vor vota in cazul lui Dan Sova, Ponta a sustinut ca decizia apartine acestora.

Procurorul sef al DNA a trimis, vineri, procurorului general al Parchetului instantei supreme referatul pentru sesizarea Parlamentului, ca acesta sa incuviinteze retinerea si arestarea preventiva a senatorului PSD Dan Sova, pentru trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu.

Ludovic Orban: Ponta a castigat miliarde de lei din relatia cu Sova

Anchetatorii cer incuviintarea retinerii si arestarii senatorului in dosarul privind contractele incheiate de firma sa de avocatura cu complexurile Turceni si Rovinari.

DNA il vrea arestat pe Sova. Ponta: Dar ce a facut domnul Sova?

Procurorii au date si indicii ca Sova a depus la dosarul instrumentat de DNA mai multe documente false, in incercarea de a-si dovedi nevinovatia. Mai mult, el a dispus distrugerea toate hardurile calculatoarelor societatii de avocati, pentru a ascunde corespondenta purtata prin e-mail intre societatea de avocati si conducerile celor doua complexuri energetice.

#Victor Ponta Dan Sova dosar, #Ponta Sova Turceni Rovinari , #premier