Ponta, despre eventuala plecare din fruntea Guvernului si planurile pentru 2016 (Video)

Luni, 27 Iulie 2015, ora 23:14
5648 citiri
Ponta, despre eventuala plecare din fruntea Guvernului si planurile pentru 2016 (Video)
Foto: captura Antena 3

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, ca nu se va mai inscrie in cursa pentru sefia Guvernului in 2016, promitand si ca nu va parasi Guvernul asa cum s-a intamplat cu PSD, din fruntea caruia s-a retras luand prin surprindere multe nume grele din partid.

"Au fost presiuni sa nu plec de la sefia PSD. Eu insumi am luat aceasta decizie, si asa am considerat ca este bine, am luat-o in asemenea mod - duminica seara - incat sa nu ma mai poata intoarce nimeni din drum. Sunt convins ca m-au inteles", a declarat Victor Ponta, mentionand ca nu s-a consultat cu nimeni inainte de a lua hotararea.

Premierul, care a declarat ca nu mai vrea inca un mandat de premier in 2016, fara a spune insa daca pe viitor este exclusa o astfel de posibilitate, a mentionat ca altele ii sunt planurile pentru 2016: "Nu mai candidez in 2016 sa fiu prim minstru. In 2016 vreau sa castigam impreuna cu UNPR si cu ALDE majoritatea in Parlament si sunt altii care sa fie premier".

Ponta explica de ce a castigat Dragnea sefia PSD: El e cel care practic a condus partidul

Intrebat daca este posibil sa se retraga si din fruntea Guvernului, eventual fara sa-si anunte partenerii, Victor Ponta a raspuns negativ, afirmand ca "acolo am lasat oameni care au luptat alaturi de mine, care au construit USL, care au luptat la referendum, cu care am fost la guvernare. Eu nu am tradat PSD, ci dimpotriva!".

Ponta pleaca de la sefia PSD, de dragul partidului. Ramane simplu premier (Video)

Victor Ponta a anuntat, in 12 iulie, pe Facebook, ca isi da demisia din functia de presedinte al PSD, ramanand simplu membru de partid si premier. Ponta a luat decizia ceruta insistent de Opozitie, dar totusi neasteptata, din cauza ca este cercetat penal de DNA. Premierul este acuzat de 17 infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata, si spalarea banilor.

Totusi, se pare ca Ponta nu a ramas chiar un simplu membru. Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a transmis ca premierul, desi nu mai este oficial presedintele partidului, va ramane "liderul incontestabil al politicii romanaesti".

Adio, dar raman cu tine! Ponta n-a plecat de la conducerea PSD - ce functie are premierul

"Este clar ca Victor Ponta a spus ca se retrage din aceasta functie. Ca sa nu mai fie nici un fel de comentarii, s-a facut aceasta precizare in cadrul Biroului Politic Permanent. Insa Victor Ponta ramane liderul incontestabil al politicii romanesti si este prim-ministrul Romaniei", a sustinut Rovana Plumb, intr-un interviu acordat ziarului Evenimentul Zilei.

"Victor Ponta nu pleaca din echipa de conducere a PSD, el, in calitatea pe care o are, de prim-ministru al Romaniei, este vicepresedinte al partidului si participa la toate reuniunile politice pe care le avem, indiferent de nivel, Comitet Executiv, Birou Permanent, Consiliu National si, bineinteles, participa in cadrul reuniunilor coalitiei la guvernare, alaturi de partenerii nostri politici, UNPR si ALDE", a explicat Rovana Plumb.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Victor Ponta nou mandat premier, #Ponta plecare guvern, #Ponta planuri 2016 , #premier