Ponta, despre filmarea de la Cotroceni: Basescu a facut ca Bercea, cand filma cu cravata

Sambata, 19 Iulie 2014, ora 22:09
10209 citiri
Ponta, despre filmarea de la Cotroceni: Basescu a facut ca Bercea, cand filma cu cravata
Foto: Antena 3

Premierul Victor Ponta l-a comparat, sambata seara, pe Traian Basescu cu Bercea Mondial, dupa ce seful statului a facut publice inregistrarile discutiilor de luni de la Palatul Cotroceni.

"Care e deosebirea dintre Basescu si Izaura? Doar ca nu si-a pus camera la cravata.

Basescu s-a comportat ca Bercea, care a filmat cu cravata. Vorbim de prestigiul unei functii", a declarat Ponta, la Antena 3.

Premierul sustine ca episodul de luni, de la Palatul Cotroceni, a fost o inscenare, dar a precizat ca nu l-a deranjat faptul ca filmarile au fost facute publice.

Ponta, foarte multumit de ministrul Petrescu si "bagat in ceata" de engleza lui Basescu (Video)

"A fost o mica inscenare. Nu ma deranjeaza deloc faptul ca s-au dat filmarile. S-au bucurat sustinatorii presedintelui. 'Uite ce smecher e Basescu'. E o problema de principiu. Ori avem transparenta... Nu poti sa lasi la toanele unui presedinte. Ar trebui sa dea toate inregistrarile. As vrea sa vad filmarea dintre Basescu si Boc cand au taiat pensiile si salariile. Poate vedem cum s-au luat decizii", a adaugat seful Guvernului.

Acesta a precizat ca trebuie stabilita o regula referitoare la acest gen de inregistrari si ca toata lumea trebuie sa o respecte.

"Trebuie stabilita o regula: au loc discutii intre presedinte si guvern sau liderii partidelor, acestea se inregistreaza, se pun pe site la sfarsit. Va garantez ca va exista o procedura pe care toata lumea o va sti. Nu va veni nimeni la Cotroceni si apoi... ia sa ii dau eu lui Turcescu (Robert Turcescu - n.red.) filmarea", a mentionat Ponta.

Ponta: Nu accept ideea ca Romania va mai fi condusa in viitor de un tatuc, nou Ceausescu

Referitor la problema CAS, premierul a explicat ca este un moment bun aceasta masura si ca mediul de afaceri si Banca Nationala sunt de aceeasi parere.

"Eu nu accept ideea ca Romania va mai fi condusa in viitor de un tatuc, un nou Ceausescu, care sa spuna 'CAS se face doar daca vreau eu'. Nu asa functioneaza o tara democratica. Nu recunoastem rolul presedintelui de a veni cand ii convine 'Ia sa spuna guvernul cum e cu CAS'", a spus el.

Premierul a abordat si subiectul discutat in aceasta saptamana referitor la dialogul dintre ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, si Basescu.

Basescu, despre "pisicutul" lipsit de caracter, care a aruncat-o pe Ioana Petrescu in gura lupului

"Mi-a parut foarte rau. Ioana Petrescu e mai tare decat arata, mi-a parut rau ca s-a dat un semnal pentru tinerii romani care au o pregatire exceptionala in afara si care vin sa faca treaba. A primit sfaturi de la Eba si Udrea. Tinerii o sa spuna: 'De ce sa ne intoarcem in tara sa ajutam tara si sa ne critice niste neaveniti?'", a mentionat Ponta.

Traian Basescu s-a intalnit, luni, cu premierul Ponta si cu ministrul de finante, Ioana Petrescu, in cadrul careia au discutat despre masura reducerii CAS cu 5%, pe care presedintele nu vrea sa o promulge, pana nu e convins ca este sustenabila.

Intalnirea nu a fost transmisa in direct, insa, presedintele a facut publice ulterior inregistrarile, dupa ce premierul a declarat ca s-ar fi certat, iar Basescu ar fi avut o atitudine "badaraneasca" fata de ministru.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Ponta Basescu comparat Bercea, #Ponta Basescu filmari Cotroceni, #Ponta Basescu negocieri Cotroceni , #premier