Ponta, despre guvernarea de dupa pierderea alegerilor prezidentiale

Joi, 27 Noiembrie 2014, ora 21:03
3360 citiri
Ponta, despre guvernarea de dupa pierderea alegerilor prezidentiale

Victor Ponta a vorbit, joi seara, despre cum va fi guvernarea dupa momentul pierderii alegerilor de catre PSD, spunand ca aceasta se va axa pe trei domenii importante: sanatate, educatie si infrastructura.

Premierul a vorbit despre o continuare a guvernarii, insa cu o "aplecare catre proiectele din sanatate, educatie si infrastructura. Guvernul trebuie sa lucreze in continuare in special in aceste domenii", a mai spus acesta.

"Actuala conducere va asigura conducerea pana in primavara, cand la congres nu doar se va alege o echipa sau unii vor fi realesi, ci se va decide asupra proiectului politic in urmatorii cinci ani", a mai spus Victor Ponta.

Prim-ministrul s-a referit si la viitoarea guvernare, mentionand ca a castiga alerile e mai simplu decat a guverna, ulterior: "Pot sa-mi doresc un singur lucru: oricine va veni dupa mine, as vrea sa fie pregatit, pentru ca guvernarea tarii e un lucru mult mai important decat castigarea unor alegeri. Romania nu mai este o tara in criza, a iesit din criza si trebuie sa-si valorifice potentialul", a mai spus Victor Ponta.

Ponta, legat de o viitoare candidatura: Nu vreau sa incurc!

Referindu-se la sedinta de joi seara a Comitetului Executiv National (CExN), Victor Ponta a calificat-o ca fiind "o intalnire mai lunga, tensionata", care a avut loc pentru ca "am incheiat practic un ciclu electoral, cu rezultatele pe care le stiti cu siguranta, pe care le stie toata lumea".

Ziua deciziilor la PSD - LIVE

"La sfarsitul acestui ciclu electoral, evident ca trebuie sa ne asumam nu doar lucrurile bune, ci si infrangerea, si sa dam ocazia colegilor sa construiasca urmatorul proiect", a spus Victor Ponta la iesirea de la sedinta Comitetului Executiv National (CExN).

Victor Ponta: Nu ma tem de ruperea partidului. Am oferit retragerea mea

"Noul proiect pentru urmatorul ciclu electoral trebuie sa tina cont de realizari, dar si de cauze reale ale esecului de la prezidentiale. Daca cineva spune ca totul a fost bine si ca nu am gresit cu nimic, e semn de lipsa de realism si premiza de esec pentru viitor", a spus premierul.

"Daca intelegem ce a mers bine, ce a mers prost, atunci avem sanse ca miscarea politica de centru-stanga sa aiba rolul sau pe scena politica", a adaugat prim-ministrul.

Conducerea PSD s-a reunit joi, incepand cu ora 12:00, pentru a analiza esecul inregistrat la alegerile prezidentiale si pentru a gasi cele mai bune solutii pentru viitorul partidului, dar si al Guvernului.

Principalele subiecte dezbatute in sedinta Comitetului Executiv National (CExN) au fost ramanarea la guvernare, restructurarea Guvernului, reconfigurarea conducerii PSD, data congresului extraordinar, tot cu aceasta ocazie decizandu-se si exlcuderea din partid a lui Mircea Geoana, Marian Vanghelie si Dan Sova.

Dupa pierderea alegerilor prezidentiale, mai multi lideri ai PSD au sustinut ca este nevoie de asumarea responsabilitatii si producerea unor schimbari. Unii au cerut iesirea de la guvernare, altii schimbarea lui Liviu Dragnea, presedintele executiv.

Eveniment Quarterly Report

Referat DNA: Baronul PSD Dumitru Buzatu făcea presiuni asupra subalternilor care se ocupau de derularea proiectelor finanţate din fonduri europene
Referat DNA: Baronul PSD Dumitru Buzatu făcea presiuni asupra subalternilor care se ocupau de derularea proiectelor finanţate din fonduri europene
Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, făcea presiuni asupra subalternilor săi care se ocupau de derularea unor proiecte finanţate din fonduri europene pentru ca unele sume...
Trecutul puțin știut al lui Dumitru Buzatu: a scris la un ziar celebru, în "grupul acela formidabil": "Un tânăr de treabă ajuns o otreapă"
Trecutul puțin știut al lui Dumitru Buzatu: a scris la un ziar celebru, în "grupul acela formidabil": "Un tânăr de treabă ajuns o otreapă"
Baronul PSD Dumitru Buzatu este amintit de foști colegi de facultate din Iași. În studenție, politicianul ajuns stăpânul "moșiei" Vaslui era apreciat și considerat un tânăr de viitor....
#Ponta viitoarea guvernare, #Victor Ponta guvernare dupa pierdere alegeri, #Ponta excluderi PSD , #premier