Ponta, despre laptele contaminat: Foarte bine ca se iau masuri radicale imediat

Luni, 11 Martie 2013, ora 23:40
1891 citiri
Ponta, despre laptele contaminat: Foarte bine ca se iau masuri radicale imediat

Premierul Victor Ponta a declarat, referitor la laptele contaminat descoperit la o ferma in Romania, ca este foarte bine ca MADR si ANSVA au luat imediat masuri radicale si a aratat ca e important sa se continue controalele si daca se gasesc nereguli sa se inchida fabrica sau sa se retraga produsele.

"Eu discut cu ministrul Agriculturii, care a coordonat pana in acest moment toate eforturile si ale ANSVA si ale altor institutii. E foarte bine ca se fac controale, e foarte bine ca se iau masuri radicale imediat ce se gasesc asemenea probleme. Pana acum sistemul a functionat. Sunt probleme nu numai in Romania, in toata Europa, important e sa continuam controalele, acolo unde gasim sa inchidem imediat fabrica sau sa se retraga produsele respective. (...)

Nu toate standardele se respecta si cred ca e un lucru foarte important, fiecare om, fie ca e roman, fie ca e britanic sau francez are dreptul cand se duce si cumpara un produs din supermarket sau dintr-un alt magazin sa stie ca ceea ce cumpara e sanatos. Din punctul acesta de vedere, si ANSVA si Ministerul Agriculturii au tot sprijinul meu sa ia masuri cat mai radicale", a precizat Victor Ponta, luni, la Parlament.

Joi, ANSVSA a anuntat ca a oprit de la livrare laptele crud produs de o ferma, dupa ce a depistat in produs aflatoxina peste limitele admise, dispunandu-se verificari in toata tara, de la producatori la unitati de procesare a laptelui.

Decizia a fost luata in urma depistarii depasirii limitelor admise pentru aflatoxina la probele de lapte prelevate de inspectorii ANSVSA, de la o ferma, in cadrul programului de autocontrol.

Probele de lapte au fost recolate in 4 martie, iar o zi mai tarziu, in urma rezultatelor analizelor, a fost declansata alerta prin Sistemul Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje.

In aceste conditii, in 5 martie, intreaga cantitate de lapte din care s-au prelevat probele, de 13.855 de litri, a fost blocata, fiind totodata stopate livrarile de lapte crud catre toate unitatile de procesare lapte si vanzarea directa prin intermediul automatelor de lapte.

Laptele contaminat cu aflatoxina poate deveni periculos pentru sanatate, in conditiile consumului unor cantitati mari, pentru o perioada indelungata.

Precizarile ANSVSA din 7 martie au fost facute dupa ce ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat ca o cantitate de lapte care contine aflatoxina, cu efect cancerigen, importata din Ungaria, si o alta aflata la un procesator din Romania au fost identificate si retrase de pe piata.

Citeste si:
PSD, nou atac la PNL: ”Suntem la guvernare pentru că nu ne doream ca nivelul de trai al românilor să se prăbușească”
PSD, nou atac la PNL: ”Suntem la guvernare pentru că nu ne doream ca nivelul de trai al românilor să se prăbușească”
Senatorul PSD Florian Bodog a declarat luni, 29 noiembrie, că social-democrații au decis să facă parte din actuala coaliție pentru că ”românii merită un tratament mai bun.” Fostul...
PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”
PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”
Proiectul de lege privind introducerea Certificatului de vaccinare ar putea fi schimbat astfel încât să fie un parteneriat, nu o măsură de coerciție împotriva românilor, a anunțat luni, 29...
Comentarii
sevastian
rank 1
Cum l-ai sinucis pe procurorul Panait?
grob
rank 5