Ponta, despre liste: Nu sunt cifre inventate sau calculate de noi, le vom transmite CCR (Video)

Luni, 20 August 2012, ora 10:29
4536 citiri
Ponta, despre liste: Nu sunt cifre inventate sau calculate de noi, le vom transmite CCR (Video)

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, luni, referitor la listele electorale permanente care urmeaza sa fie trimise de Guvern la CCR, ca aceste cifre nu sunt nici inventate, nici calculate de USL.

"In primul rand, vreau sa va spun ca in cursul zilei de azi, MAI si MAE centralizeaza toate datele pe care le-au solicitat (judecatorii CCR - n. red.) si in cursul zilei de azi vom transmite catre CCR exact ce ne-a cerut CCR", a afirmat premierul, luni.

Acesta a subliniat ca cifrele vor fi puse la dispozitia presei dupa ce vor fi transmise la CCR si nu inainte. Totodata, Ponta a evitat sa spuna daca se asteapta la vreo surpriza sau daca are vreun indiciu referitor la cum va arata forma finala a listelor electorale permanente.

"Sunt cifre, cifre bazate strict pe documente, pe documente din intern si pe cele din afara. In rest, CCR va stabili ce va lua in considerare din aceste cifre. Pot afirma ca nu sunt cifre nici inventate, nici calculate de noi, sunt cifre bazate pe documentele aflate la dispozitie. (...) Nu se intampla nimic cu cifrele", a precizat prim-ministrul.

Cati romani ar trebui sa scoata USL de pe liste pentru ca referendumul sa fie valid

Victor Ponta a afirmat ca presedintele suspendat Traian Basescu mai are sustinatori doar in Tinutul Secuiesc si in presa, dar si ca "cel mai important este ca oamenii "abuzati de procurori si de DNA" sa fie protejati.

"Actiunea procurorilor este cu adevarat o lovitura de stat", a apreciat premierul, care crede ca este inadmisibil ca cei care au votat sa fie anchetati.

"In absolut toate sectiile de vot, au fost reprezentanti ai PDL. Dupa ce si-au dat seama, dupa o saptamana, ca CCR ar putea decide altceva, a inceput tot acest abuz si aceasta prigoana", a punctat liderul Executivului.

Romanii din strainatate ii dau un ultimatum lui Ponta: Nu ne scoateti de pe liste

Acesta a mai spus ca actualizarea listelor se face de catre primari, conform legii, si a amintit o ordonanta de urgenta a Guvernului Boc, potrivit careia "cetatenii romani din strainatate nu sunt pe listele electorale" si ca, prin urmare, nimeni nu ii va scoate pe cetatenii din strainatate de pe aceste liste.

Rezultatele "minirecensamantului institutional" urmeaza sa fie facute publice, luni, de catre MAI. Dupa ce vor fi prezentate Guvernului, MAI va trimite listele catre CCR, care va decide, marti, daca referendum din 29 iulie este sau nu valid.

Citeste si:
Cristian Tudor Popescu: "La acest congres, președintele PNL a fost reales: Klaus Iohannis"
Cristian Tudor Popescu: "La acest congres, președintele PNL a fost reales: Klaus Iohannis"
Cristian Tudor Popescu este de părere că după Congresul PNL desfășurat sâmbătă, 25 septembrie, adevăratul câștigător este Klaus Iohannis, care a fost „reales președinte PNL”....
Marcel Ciolacu, după Congresul PNL: "Nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului"
Marcel Ciolacu, după Congresul PNL: "Nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului"
Marcel Ciolacu a declarat despre Congresul PNL de sâmbătă, 25 septembrie, că „nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului” şi că a asistat la o ruşine...
Sursa: Ziare.com
Comentarii