Ponta, despre maidanezi: Politizarea problemei e o porcarie, saptamana viitoare luam o decizie

Joi, 05 Septembrie 2013, ora 16:49
2187 citiri
Ponta, despre maidanezi: Politizarea problemei e o porcarie, saptamana viitoare luam o decizie

Premierul Victor Ponta a vorbit din nou, joi, de la Calarasi, despre problema cainilor maidanezi, pe care spune ca nu o va trata personal sau cu populism, asa cum au facut colegii sai.

Primul ministru a spus ca exista un proiect cu privire la maidanezi si ca saptamana viitoare va exista si un cadrul legislativ care sa reglementeze aceasta problema.

"Acum, dupa tragedia de zilele trecute, nu se mai poate sa nu se intample nimic. De saptamana viitoare, proiectul de lege, care e in faza finala la Camera Deputatilor, dupa ultimele consultari cu autotitatile locale si cu cei care cunosc subiectul, sa se adopte clar o decizie si sa fie implementata.

Aveam si pana acum legislatie care nu a fost implementata, nu cred ca se va rezolva problema intr-o zi sau intr-o luna, dar repet: E foarte clar ca nu mai e un moment de la care se poate spune ca nu se face nimic.

Eu nu lucrez personal. Eu am responsabilitate pentru toti cei 20 de milioane de romani, dar cred ca trebuie, constatandu-se esecul tuturor celorlalte proiecte si promisiuni din 2000 incoace, numai minciuni si numai povesti si batalii politice. Nu cred ca poate sa vorbeasca cineva, vreun partid politic care a facut ceva pana acum", a mai spus premierul.

Ponta: Basescu nu a facut nimic pentru caini, nici ca primar, nici ca presedinte (Video)

Cu toate ca a refuzat sa le spuna jurnalistilor ce ar vota la un referendum privind eutanasierea maidanezilor, premierul Victor Ponta a spus ca nu ezita nicio secunda, daca este pus sa aleaga intre viata unui om si cea a unui caine, sa o aleaga pe prima, nu pe cea din urma.

"Cred ca dupa nenumarate studii si proiecte care au esuat, saptamana viitoare Parlamentul trebuie sa ia decizia, chiar daca sunt decizii dificile si acestea trebuie implementate de autoritatile locale. Daca ma intrebati, nu ezit nicio secunda, daca vorbim de viata unui om, a unui copil, si viata cainelui, evident ca trebuie sa aparam viata oamenilor.

Niciun om serios nu putea sa-si inchipuie marti seara ca isi da cu parerea la televizor si miercuri avem ordonanta in Guvern. Astea sunt politicianisme si populisme pe care le au din 2000 incoace, cand primarul general de atuncea ne spunea el ca are solutii sa scapam de caini. Eu vorbesc de o solutie serioasa, eficienta. Solutia este in camera decizionala la Camera Deputatilor si saptamana viitoare, nu cu o alta intarziere, trebuie luata o decizie", a mai spus premierul Romaniei, Victor Viorel Ponta.

Miscarea Populara: Ponta sa-si asume de acum orice atac al maidanezilor

Atunci cand a fost intrebat de jurnalisti daca este de parere ca si colegul de coalitie, Crin Antonescu, da dovada de populism atunci cand nu vede alta solutie pentru problema cainilor maidanezi decat eutanasierea, Ponta a spus ca politizarea acestei probleme este "o mare porcarie".

"Eu va spun sincer, ca un lider serios. Politizarea cred ca este o mare porcarie. Eu votez saptamana viitoare legea din Parlament. Repet: s-a dovedit ca toate proiectele de pana acum, unele cu bune intentii, altele pur populiste, ca ale primarului din 2000, au esuat", a conchis premierul Ponta, adaugand, la intrebarea jurnalistilor despre starea drumului parcurs de la Bucuresti la Calarasi, ca "pentru presa centrala nu conteaza drumul, ci problema cu cainii".

Intrebat despre controversele iscate in jurul proiectului Rosia Montana, Ponta a comparat situatia cu cea a cainilor comunitari, spunand ca "de 14 ani e la fel ca si cu cainii. Toata lumea zice, dar nimeni nu face".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Victor Ponta politizare problema caini, #Ponta legislatie caini Parlament , #premier