Ponta, despre Mang: Se fac verificari. Daca e vinovat, pleaca

Joi, 10 Mai 2012, ora 23:34
4366 citiri
Ponta, despre Mang: Se fac verificari. Daca e vinovat, pleaca

Victor Ponta a vorbit, joi seara, despre cazul ministrului Educatiei Ioan Mang, care a fost acuzat de plagiat de mai multe ori. Premierul a spus ca se fac verificari si in cazul in care ministrul va fi gasit vinovat, el va fi nevoit sa isi dea demisia.

"Am fost informat asupra acuzatiilor care i-au fost aduse de liderul Opozitiei, Emil Boc si alti apropiati ai sai. Am hotarat sa solicit catre o institutie independenta - ca nu ar fi credibil ca Ministerul sa verifice -, catre Academia Romana ca un grup de specialisti sa verifice. Va trebui sa isi asume raspunderea si sa paraseasca functia. Daca nu, va merge mai departte si isi va indeplini sarcinile ca ministru. Imi doresc ca Ministerul Educatiei, devenit principala tinta a atacurilor, sa aiba o activitate eficienta", a spus Ponta la intoarcerea de la Bruxelles.

Acesta a precizat ca in cateva zile vor fi facute publice rezultatele verificarilor.

Mang acuza un atac la USL: Sa nu credeti ca e usor sa-ti auzi mama plangand!

"Daca se dovedesc a fi adevarate, ministrul pleaca. Daca se dovedesc a fi neadevarate, se dovedeste ca functia de ministru al Educatiei este cea mai periculoasa", a continuat premierul.

Saptamana viitoare ma intalnescu cu Basescu

Premierul Victor Ponta a spus ca la Bruxelles a avut parte de trei intalniri in cadrul carora s-au discutat lucruri importante pentru Romania, printre care aderarea la Spatiul Schengen si indeplinirea tuturor obligatiilor tarii.

Ponta s-a intalnit si cu secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen. "Am reiterat angajamentul noului Guvern si Romaniei in ceea ce priveste indeplinirea obigatiilor Romaniei ca tara membra NATO", a spus premierul.

Premierul a adaugat ca saptamana viitoare urmeaza sa aiba o intalnire cu presedintele Traian Basescu.

"Saptamana viitoare ma intalnesc cu Basescu pe mai multe teme de politica externe. Respect prevederile constitutionale privind rolul presedintelui Romaniei, dar in egala masura Guvernul are atributii diferite. Saptamana viitoare vom avea o discutie extinsa, ca politica externa este o tema pe care nu este bine sa vorbim pe doua voci", a conchis Ponta.

Citeste si:
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
La trei luni după ce primăria Sectorului 5 din Capitală a rămas fără primar ca urmare a condamnării lui Cristian Popescu-Piedone, partidele nu s-au grăbit să facă propuneri de...
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat vineri, 12 august, că a fost semnată autorizaţia de construire a conductei de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor - Orşova - Băile...