Ponta, despre Mang: Se fac verificari. Daca e vinovat, pleaca

Joi, 10 Mai 2012, ora 23:34
4412 citiri
Ponta, despre Mang: Se fac verificari. Daca e vinovat, pleaca
Foto: B1TV

Victor Ponta a vorbit, joi seara, despre cazul ministrului Educatiei Ioan Mang, care a fost acuzat de plagiat de mai multe ori. Premierul a spus ca se fac verificari si in cazul in care ministrul va fi gasit vinovat, el va fi nevoit sa isi dea demisia.

"Am fost informat asupra acuzatiilor care i-au fost aduse de liderul Opozitiei, Emil Boc si alti apropiati ai sai. Am hotarat sa solicit catre o institutie independenta - ca nu ar fi credibil ca Ministerul sa verifice -, catre Academia Romana ca un grup de specialisti sa verifice. Va trebui sa isi asume raspunderea si sa paraseasca functia. Daca nu, va merge mai departte si isi va indeplini sarcinile ca ministru. Imi doresc ca Ministerul Educatiei, devenit principala tinta a atacurilor, sa aiba o activitate eficienta", a spus Ponta la intoarcerea de la Bruxelles.

Acesta a precizat ca in cateva zile vor fi facute publice rezultatele verificarilor.

Mang acuza un atac la USL: Sa nu credeti ca e usor sa-ti auzi mama plangand!

"Daca se dovedesc a fi adevarate, ministrul pleaca. Daca se dovedesc a fi neadevarate, se dovedeste ca functia de ministru al Educatiei este cea mai periculoasa", a continuat premierul.

Saptamana viitoare ma intalnescu cu Basescu

Premierul Victor Ponta a spus ca la Bruxelles a avut parte de trei intalniri in cadrul carora s-au discutat lucruri importante pentru Romania, printre care aderarea la Spatiul Schengen si indeplinirea tuturor obligatiilor tarii.

Ponta s-a intalnit si cu secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen. "Am reiterat angajamentul noului Guvern si Romaniei in ceea ce priveste indeplinirea obigatiilor Romaniei ca tara membra NATO", a spus premierul.

Premierul a adaugat ca saptamana viitoare urmeaza sa aiba o intalnire cu presedintele Traian Basescu.

"Saptamana viitoare ma intalnesc cu Basescu pe mai multe teme de politica externe. Respect prevederile constitutionale privind rolul presedintelui Romaniei, dar in egala masura Guvernul are atributii diferite. Saptamana viitoare vom avea o discutie extinsa, ca politica externa este o tema pe care nu este bine sa vorbim pe doua voci", a conchis Ponta.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ponta Mang acuzatii plagiat, #Ponta Mang plagiat, #Mang ministru plagiat , #premier