Ponta, despre mobila romaneasca din anii '70, laudata de presedintele chinez

Miercuri, 10 Septembrie 2014, ora 13:14
3742 citiri
Ponta, despre mobila romaneasca din anii '70, laudata de presedintele chinez
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la deschiderea Targului International de Mobila din Bucuresti, ca, in timpul vizitei in China, presedintele chinez i-a vorbit in termeni laudativi despre calitatea si pretul mobilei romanesti in perioada anilor '70 - '80.

"Cand vorbesc de traditie si de vremuri foarte bune ale industriei mobilei din Romania, ma gandesc la faptul ca, in urma cu o saptamana, impreuna cu domnul ministru Nita, am fost intr-o vizita oficiala in China si presedintele Chinei ne spunea, nu stiu cum a venit vorba, cum in anii '70 si '80 in China termenul de mobila romaneasca era echivalentul unui produs de calitate, dar si cu un pret foarte bun.

Mi-as dori ca acest renume pe care il castigase cu mult timp in urma industria mobilei din Romania sa fie recastigat in acesti ani si vreau sa va asigur ca aveti tot sprijinul nostru", le-a transmis premierul producatorilor.

Seful Guvernului le-a cerut romanilor sa cumpere mobila de productie autohtona si le-a spus producatorilor ca se bazeaza pe contributia lor pentru atingerea obiectivului care presupune depasirea cifrei anuale a exporturilor de 50 de miliarde de euro.

Mobila la export de 50 de miliarde de euro pe an

"Ma bazez pe producatorii romani de mobila pentru un obiectiv strategic al Romaniei, un obiectiv istoric, nu doar strategic, pe care anul acesta il vom atinge, si anume depasirea unei cifre de export anual de 50 de miliarde de euro.

In urma cu cativa ani, daca cineva ar fi spus ca Romania va exporta bunuri de 50 de miliarde de euro, probabil ca ar fi fost considerat un naiv. Anul acesta vom reusi acest lucru si contributia producatorilor de mobila este extrem de importanta. (...)

Imi doresc ca romanii sa cumpere cat mai multa mobila produsa in Romania, si in tari departate, cum e si China, sa aud din nou ca mobila romaneasca inseamna mobila ieftina, dar buna. Daca reusim acest lucru, inseamna ca ne-am facut treaba", a mai spus Ponta.

Au reusit in afaceri Fabrica din Maramures: de la sopron la exportator de mobila in Germania si Canada

Targul International de Mobila, Echipamente si Accesorii - BIFE-SIM 2014 va reuni, de miercuri pana duminica, peste 325 de firme din industria mobilei, din care 110 producatori romani, care vor expune la Centrul expozitional Romexpo din Capitala.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#Ponta mobila romaneasca China, #presedintele Chinei mobila Romania, #Ponta targ mobila, #BIFE SIM 2014 Romexpo , #premier