Ponta, despre noile coduri: Nu era chiar asa de negru dracul

Miercuri, 05 Februarie 2014, ora 14:41
2838 citiri
Ponta, despre noile coduri: Nu era chiar asa de negru dracul
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la inceputul sedintei de guvern, ca va fi adoptata o Ordonanta de Urgenta pentru a se face cateva modificari la noile coduri penale intrate in vigoare la 1 februarie, dar restul schimbarilor propuse se vor dezbate in Parlament.

Prim-ministrul a explicat ca ministrul Justitiei a discutat cu CSM, Inalta Curte, Ministerul Public si s-a cazut de acord ca sunt necesare o serie de masuri.

"Ceea ce este absolut urgent tine de bucataria interna a sistemului de justitie. Sunt absolut de acord si vom adopta prin Ordonanta de Urgenta (...) Sunt insa numai propuneri venite de la CSM, Ministerul Justitiei si Inalta Curte. Celelalte subiecte le facem proiect de lege", a declarat premierul Ponta, adaugand ca Parlamentul va decide referitor la ele, in baza unor dezbateri deschise.

Premierul a mai punctat faptul ca noul Cod Penal si Codul de Procedura Penala au intrat in vigoare fara mari probleme.

"Nu era chiar asa de negru dracul cum ne prezentau nespecialistii. Sunt coduri bune, sunt institutii bune trebuie sa le sprijinim", a mai afirmat premierul

Sambata, 1 februarie, au intrat in vigoare Codul Penal si Codul de Procedura Penala. Inalta Curte, DNA, CSM si mai multi specialisti in drept penal au sustinut ca aceste doua noi coduri vor produce si efecte negative, motiv pentru care s-a cerut modificarea lor prin Ordonanta de Urgenta inainte de intrarea in vigoare sau macar amanarea lor cu o saptamana, pana cand Guvernul face corecturile ncesare.

De asemenea, presedintele Traian Basescu a cerut ferm guvernului sa faca modificarile inainte de 1 februarie, prin Ordonanta de Urgenta, spunand ca, in caz contrar, premierul Ponta este un aparator al coruptilor.

In replica, premierul Ponta a spus ca nu va face acest lucru, pentru ca aceste coduri au fost asumate si adoptate in 2009, in vremea Guvernului Boc si pana acum a fost suficient timp sa se faca imbunatatiri.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta noile coduri, #Ponta Cod Penal , #premier