Ponta, despre noul Statut: Sa inteleg ca doar parlamentarii vor fi arestati fara probe?

Luni, 21 Ianuarie 2013, ora 11:51
2879 citiri
Ponta, despre noul Statut: Sa inteleg ca doar parlamentarii vor fi arestati fara probe?

Prim-ministrul Victor Ponta a intrebat ironic, luni, daca "doar parlamentarii din tara asta vor fi arestati fara probe", comentand in legatura cu modificarile din Statutul parlamentarilor, referitoare la avizul de arestare in cazul deputatilor si senatorilor.

"Am discutat si despre modficarile la Statut, altele decat cele referitoare la buget. Sa inteleg ca doar parlamentarii din tara asta vor fi arestati fara probe? (..) E in regula, o vom sustine (modificarea - n.red). Se vor opera doar acele modificari care sunt sustinute de catre DNA si de catre ANI, pe care ei le considera necesare pentru a avea clarificari privind procedurile parlamentare", a declarat Victor Ponta, luni, intr-o conferinta de presa.

Acesta a explicat ca, din cele 27 de tari ale Uniunii Europene, 25 au un sistem asemanator - nu exista imunitate, exista doar incuviintarea parlamentarilor pentru perchezitii si arestarea unui deputat sau senator.

Parchetul General a facut observatii la statut: Parlamentul sa nu se substituie instantei de judecata

Declaratiile premierului au fost facute in contextul in care Parchetul General a precizat ca a facut mai multe observatii legate de Statutul senatorilor si deputatilor, printre care si faptul ca, prin noile prevederi, Parlamentul sa nu se substituie instantei de judecata, implicit sa nu se ceara dosarul cauzei daca se solicita aviz de arestare.

Intalniri cu PDL si UDMR pentru numirea rapida a unui Avocat al Poporului

Presedintele PSD a afirmat, referitor la numirea unui Avocat al Poporului, ca va adresa o scrisoare oficiala, in cel mai scurt timp, presedintelui PDL Vasile Blaga si presedintelui UDMR Kelemen Hunor, "pentru a avea, azi, maine, in cel mai scurt timp, o discutie cu principalele forte din Parlament privind numirea unui Avocat al Poporului".

Despre noul Avocat al Poporului, Ponta a spus ca acesta trebuie sa fie "o persoana care sa fie acceptata de principalele grupuri politice, sa avem ca Avocat al Poporului o persoana independenta care sa reprezinte toate elementele de transparenta si de impartialitate necesare ocuparii acestei functii".

Multumiri parlamentarilor care au inteles restrictiile bugetare

Prim-ministrul a tinut sa le multumeasca "colegilor parlamentari care au inteles restrictiile bugetare", facand referire la pastrarea la acelasi nivel a bugetului celor doua Camere ale Parlamentului, in ciuda cresterii numarului de parlamentari.

"Nu se va mari nici bugetul Camerei Deputatilor si nici bugetul Senatului cu niciun leu, chiar daca avem mai multi alesi - e un semn de responsabilitate. (...) Pana nu se publica in Monitorul Oficial modificarea Statutului parlamentarilor, nu putem sa adoptam bugetul. Bugetul se face dupa ce se aproba statutul parlamentarilor si dupa ce se adopta cheltuielile pentru fiecare parlamentar in parte. Bugetul se construieste pe baza modificarilor din statutul parlamentarilor", a spus premierul.

Nu in ultimul rand, acesta a afirmat ca Guvernul "nu trebuie sa mai fie agentie imobiliara, vorbind despre locuintele RA-APPS.

"Cred ca RA-APPS trebuie sa asigure locuinte doar pentru cei cu rangul de ministru si atat. Celelalte locuinte vor fi vandute. Din moment ce spun ca ar trebui vandute, nu ma gandesc sa scad chiriile. Locuinte la care sa aiba acces doar cei care au rang de ministru, numai pe perioada mandatului. Ma refer si la presedintele CCR, si la presedintele celor doua camere, dar numai pe perioada mandatului", a conchis Victor Ponta.

Citeste si:
Dacian Cioloș: Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. E de neconceput ca un partid să se sacrifice pentru o singură persoană
Dacian Cioloș: Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. E de neconceput ca un partid să se sacrifice pentru o singură persoană
Preşedintele USR, Dacian Cioloş, reafirmă că alături de colegii săi este dispus la dialog cu PNL, însă consideră "de neconceput" ca liberalii sau chiar "o ţară să se sacrifice pentru o...
PNL a stabilit cu cine va merge la Cotroceni pentru consultările privind propunerea de premier
PNL a stabilit cu cine va merge la Cotroceni pentru consultările privind propunerea de premier
Partidul Naţional Liberal va merge la consultările de la Palatul Cotroceni cu o delegaţie formată din preşedintele partidului, Florin Cîţu, şi cei patru prim-vicepreşedinţi. Potrivit...
Sursa: Ziare.com