Ponta, despre numirile procurorilor: Mai multa transparenta decat atat?

Miercuri, 03 Octombrie 2012, ora 23:00
1931 citiri
Ponta, despre numirile procurorilor: Mai multa transparenta decat atat?
Foto: Realitatea Tv

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca nu se putea "mai multa transparenta" in depunerea candidaturilor pentru functiile de procuror general si de procuror sef al DNA.

"Mai multa transparenta decat ca a depus cine a vrut candidaturile si discutam la televizor, ce vrem mai multa transparenta? Intrebarea este 'ce inseamna mai multa transparenta?'", a intrebat premierul, miercuri seara, la Realitatea Tv.

Acesta a precizat ca nu a avut niciun comentariu de facut fata de Daniel Morar si fata de Laura Codruta Kovesi, dar si ca i-a spus presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, ca "Macovei va minte, nu l-am suspendat pe domnul Basescu ca sa-i schimbam pe Kovesi si Morar".

Ponta a mentionat ca "o institutie condusa de interimari are o mica problema", facand referire la Directia Nationala Anticoruptie, ca "starea de interimar este cea mai rea posibila, interimarul are dependenta directa de cel care l-a numit si-l sustine acolo - presedintele Basescu", dar si ca Daniel Morar "a spus ca nu vrea in cursa pentru DNA - el vrea sa fie numit direct".

Daniel Morar nu va candida la sefia Parchetului General: Procedura de selectie nu e transparenta

Candidaturi controversate pentru sefia DNA si a Parchetului General

Laura Codruta Kovesi si-a depus candidatura pentru DNA

Victor Ponta a subliniat ca a incurajat-o pe ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, sa discute tema numirilor procurorilor cu presedintele Traian Basescu, iar "daca Basescu este nemultumit de propunerile doamnei Pivniceru, le va respinge".

"Din cate o cunosc pe doamna Pivniceru, nu cred sa fie intimidata de Traian Basescu", a completat presedintele PSD.

Referitor la cei care si-au depus candidatura pentru cele doua functii de procurori, cu toate ca in Romania exista aproape 4.000 de procurori, Ponta a spus ca "este vorba si sa vrei sa fii procuror, pentru ca functiile politice nu aduc doar avantaje, ci si dezavantaje".

Fostul procuror general al Romaniei Laura Codruta Kovesi si-a depus, miercuri dupa-amiaza, candidatura pentru sefia Directiei Nationale Anticoruptie, in timp ce procurorul general interimar, Daniel Morar, a declarat, marti, ca nu va candida pentru sefia Parchetului General, intrucat nu are incredere in procedura de selectie demarata de ministrul Justitiei, Mona Pivniceru.

Grebla, despre criticile CE si "madame Kovesi": Ce vor mai transparent de atat?

Mona Pivniceru, criticata de secretarul general al Comisiei Europene (Video)

Nu in ultimul rand, Victor Ponta a comentat si criticile secretarului general al Comisiei Europene la adresa ministrului Justitiei.

"Ne-am obisnuit sa explicam ca cel care paraste minte. (...) Justitia din Romania trebuie sa raspunda asteptarilor", a sustinut premierul.

Secretarul general al Comisiei Europene, Catherine Day, a criticat-o, in cadrul unei scrisori, pe Mona Pivniceru, ministrul Justitiei, pentru criteriile lipsite de transparenta in procesul de selectie a procurorului general al Romaniei si al sefului DNA.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
#Victor Ponta candidatura procurori, #Ponta transparenta procurori, #Victor Ponta declaratii Daniel Morar, #Victor Ponta declaratii Laura Codruta Kovesi, #Victor Ponta declaratii Mona Pivniceru , #premier
Comentarii
Poza sanziana
sanziana
rank 5