Cu fata la alegatori: Ludovic Orban, în cursa pentru Cotroceni: „Niciunul dintre candidați nu se compară cu experiența mea”. Ce părere are despre situația PNL

Ponta, despre plata transei FMI: Terminam de platit datoria facuta de Basescu/PDL (azi PNL)

Duminica, 22 Februarie 2015, ora 18:23
9876 citiri
Ponta, despre plata transei FMI: Terminam de platit datoria facuta de Basescu/PDL (azi PNL)
Foto: Twitter / @Victor_Ponta

Premierul Victor Ponta afirma, intr-un mesaj postat duminica pe pagina sa de socializare, cu referire la plata, luni, a unei transe de 162 de milioane de euro catre FMI, ca "noi, toti romanii, terminam de platit datoria din 2009-2010 facuta de Basescu/PDL (azi PNL) ".

"Cu munca si sacrificii noi toti romanii terminam de platit datoria din 2009-2010 facuta de Basescu/PDL (azi PNL) ", a scris Ponta, facand referire la informatiile transmise de Ministerul Finantelor Publice despre plata acestei transe.

Romania plateste, luni, 162 milioane euro catre Fondul Monetar International (FMI) din imprumutul stand-by contractat in 2009, potrivit datelor furnizate AGERPRES de Ministerul Finantelor Publice.

De la inceputul anului, tara noastra a rambursat peste 1,567 miliarde euro catre Fondul Monetar International, Uniunea Europeana si Banca Mondiala.

Cea mai mare parte a sumei, respectiv peste 1,546 miliarde euro a fost platita pe 1 ianuarie catre UE, din care 1,5 miliarde euro reprezentau rambursari rate de capital, iar 46,2 milioane lei dobanzi si comisioane.

Romania si imprumutul de la FMI: Suma uriasa ce trebuie platita in acest an

In data de 1 februarie, statul roman a platit 18,3 milioane lei catre Banca Mondiala (dobanzi si comisioane), iar pe data de 5 ale aceleiasi luni - 3 milioane euro catre FMI (dobanzi si comisioane).

Totalul sumei pe care Romania trebuie sa o ramburseze catre cele trei institutii financiare se ridica la circa 1,860 miliarde euro in 2015.

Rambursarile sunt efectuate in contul pachetului financiar acordat Romaniei de creditorii internationali in anul 2009, care are o valoare totala de 19,95 miliarde de euro.

In anul 2009, Romania a parafat un imprumut stand-by pe 24 de luni in valoare de 12,95 miliarde de euro cu FMI, parte a unui pachet de sprijin de 19,95 miliarde acordat de FMI, UE si Banca Mondiala.

Prin acest aranjament cu FMI, Romania a intrat in posesia a sapte dintre cele opt transe prevazute, in suma de 10,57 miliarde DST (aproximativ 11,9 miliarde euro).

Cea de-a opta transa a fost considerata, la solicitarea autoritatilor romane, de tip preventiv si, in contextul evolutiilor macroeconomice favorabile, nu a fost utilizata.

Cele 20 de solicitări ale lui Nicușor Dan de la candidații la alegeri, pentru viitorul Bucureștiului VIDEO
Cele 20 de solicitări ale lui Nicușor Dan de la candidații la alegeri, pentru viitorul Bucureștiului VIDEO
Primarul Capitalei Nicușor Dan a prezentat joi, 3 octombrie, 20 de solicitări pentru candidații la alegerile prezidențiale și parlamentare, care, în opinia sa, sunt importante pentru...
Cum poți deveni observator independent la alegerile parlamentare și prezidențiale. S-a dat start la înscrieri
Cum poți deveni observator independent la alegerile parlamentare și prezidențiale. S-a dat start la înscrieri
Coaliţia VotCorect, formată din organizaţii civice angajate în apărarea democraţiei şi a drepturilor omului, lansează campania de înscrieri pentru observatori independenţi. Astfel, Cei...
#Ponta transa FMI, #Romania plata transa FMI, #Romania datorie FMI , #premier
  1. Cele 20 de solicitări ale lui Nicușor Dan de la candidații la alegeri, pentru viitorul Bucureștiului VIDEO
  2. Cum poți deveni observator independent la alegerile parlamentare și prezidențiale. S-a dat start la înscrieri
  3. Geoană cere NATO să ancheteze dacă Rusia vrea să îl „compromită”. Ce spune despre relația cu Rareș Mănescu, acuzat de legături cu un afacerist rus. „E datoria statului”
  4. Elena Lasconi lansează săgeți către liderul PNL. „Domnul Ciucă a fost foarte nepoliticos, nu a avut cuvânt”
  5. Mircea Geoană și-a depus candidatura pentru Cotroceni: „În România se poate face un efort democratic onest” VIDEO
  6. Un primar și-a dat titlul de cetățean de onoare al comunei pe care o conduce. Evenimentul a fost grăbit de predarea mandatului, pentru că a pierdut alegerile
  7. Povestea olteanului care face politică în Italia. Este vicepreședintele unui consiliul local și a ajuns pe lista celor mai influenți tineri străini
  8. Rareș Bogdan susține că liderii de top ai PNL nu mai participă la ședințele coaliției: "Nu dorim colaborare cu PSD"
  9. Implicarea Moscovei în alegerile altor state. Specialist: „Influențează tot timpul dezbaterile și opiniile din spațiul public”
  10. Cine are de câștigat și cine poate suferi de pe urma unei dezbateri prezidențiale televizate. „Poate să convingă niște alegători nehotărâți”