Ponta, despre presiunile la adresa CCR: Nu se fac dupa, se fac eventual inainte

Joi, 23 August 2012, ora 17:27
2601 citiri
Ponta, despre presiunile la adresa CCR: Nu se fac dupa, se fac eventual inainte

Prim-ministrul Victor Ponta a comentat afirmatiile Curtii Constitutionale, care a transmis un comunicat potrivit caruia s-au facut presiuni la adresa judecatorilor sai.

"Presiuni in ce fel? Presiunile nu se fac dupa, se fac eventual inainte, daca s-au facut", le-a spus premierul jurnalistilor, joi dupa-amiaza, la iesirea din sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

Victor Ponta le-a cerut judecatorilor CCR "sa se poarte la inaltimea functiei pe care o ocupa".

"Am impresia ca sunt probleme cu judecatorii, nu cu alte institutii", a conchis prim-ministrul.

CCR acuza noi "atacuri" si "acte denigratoare" exercitate asupra sa de autoritati si presa

Curtea Constitutionala a Romaniei a acuzat, joi, presiuni la adresa judecatorilor, dar si actiuni de denigrare.

Potrivit unui comunicat al CCR, preluat de televiziunile de stiri, Curtea Constitutionala acuza actiuni defaimatoare, iar judecatorilor li se contesta moralitatea, integritatea si pregatirea profesionala.

Astfel, se arata in comunicat, CCR face un apel la autoritatile publice sa ia masuri de oprire a actiunilor "defaimatoare" si "denigratoare" la adresa Curtii.

Ponta ataca CCR: Preocuparea a fost de a mai convinge o doamna judecatoare

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, marti, ca principalul scop al Curtii Constitutionale a fost acela de a convinge un alt judecator - pe Aspazia Cojocaru - sa voteze in favoarea lui Traian Basescu.

"Azi am realizat si noi din Guvern si toata lumea ca nu s-a dorit cu adevarat sa se stie cati romani cu drept de vot sunt in tara noastra. Preocuparea CCR a fost de a mai convinge o doamna judecatoare de a trece in tabara celor care il sustin pe Traian Basescu, s-a realizat acest lucru", a afirmat Victor Ponta.

Premierul a explicat ca "cei de la Curte vroiau doar sa o convinga pe doamna Cojocaru, nu ii interesa ce am trimis noi". "Atunci de ce nu au convins-o de pe 3 august? Au mai pierdut 20 de zile. CCR a luat o decizie pur politica si astazi ne-am convins ca discutiile nu erau despre cifre, pe ei ii intersa doar cifra 1, sa convinga un singur judecator", a subliniat prim-ministrul.

Citeste si:
Rafila, despre relaxarea restricțiilor: „Nu putem să avem niciun fel de toleranţă la respectarea regulilor”
Rafila, despre relaxarea restricțiilor: „Nu putem să avem niciun fel de toleranţă la respectarea regulilor”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, 8 decembrie, în şedinţa de Guvern, că introducerea măsurilor de relaxare pentru perioada Sărbătorilor ar trebui să vină şi...
Ajutor de peste 130 milioane de euro oferit se stat marilor companii consumatoare de energie. „Vom trece iarna cu bine”
Ajutor de peste 130 milioane de euro oferit se stat marilor companii consumatoare de energie. „Vom trece iarna cu bine”
Peste 130 milioane de euro au fost alocate marilor consumatori de energie, a anunțat miercuri, 8 decembrie, Ministerul Energiei. Ministrul de resort, Virgil Popescu, dă asigurări că vom...