Ponta, despre prezidentiabilul PSD: Poate fi domnul Diaconu - Cine mai e pe lista scurta

Joi, 29 Mai 2014, ora 19:30
6109 citiri
Ponta, despre prezidentiabilul PSD: Poate fi domnul Diaconu - Cine mai e pe lista scurta
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, joi seara, intrebat de ce anunta candidatul PSD prezidentiale abia in toamna, ca a crezut pana in ultimul moment ca exista sanse reale de refacere a USL.

Cum doar "o minune" ar mai reface USL, acesta a anuntat cateva nume din care s-ar putea alege prezidentiabilul PSD: Mugur Isarescu, Sorin Oprescu, Calin Popescu Tariceanu si Mircea Diaconu.

"Am crezut ca exista sanse reale de refacere a USL", a spus premierul Victor Ponta la Romania TV. "Aceste sanse s-au redus la minimum. Nu poate PNL sa fie si in alianta si cu PSD, e un fel de bigamie politica. E foarte greu de crezut ca se mai reface USL", a afirmat el.

Cand PNL s-a reorientat spre PDL, a devenit clar ca nu mai poate fi vorba despre USL, a mai declarat premierul, mentionand insa: "Poate se intampla o minune".

Legat de lista din care se va alege candidatul PSD la prezidentiale, Victor Ponta a spus ca e una scurta. "Sunt putine nume. Nu sunt foarte multi cei care pot candida: Isarescu, Oprescu, Tariceanu", a spus seful Executivului.

"Nu putem sa scoatem pe cineva din palarie", a mai spus el, aducandu-l in discutie si pe Mircea Diaconu.

"Poate fi domnul Diaconu, trebuie sa fie un personaj pe care nu trebuie sa-l faci cunoscut", a afirmat el. Legat de acesta, a spus ca, desi nu exclude aceasta posibilitate, nu a avut nicio discutie in acest sens. "Diaconu are notorietatea necesara", a mai declarat premierul, specificand ca nu l-a considerat niciodata un rival.

Ponta, despre prezidentiale: Prefer sa fiu un premier bun pana in 2016. Daca trebuie sa candidez... (Video)

"Daca nu voi candida eu, va fi unul dintre acesti candidati cu profil de presedinte", a mai spus Victor Ponta.

Cat despre decizia de a anunta candidatulo PSD la prezidentiale abia la 1 septembrie, Victor POnta a spus: "Suntem pe o strategie corecta din moment ce pana acum am castigat".

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Orban, despre colaborarea pentru alegerile locale: "Am discutat de principiu să ne unim forţele unde e benefic"
Orban, despre colaborarea pentru alegerile locale: "Am discutat de principiu să ne unim forţele unde e benefic"
Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a afirmat duminică, 25 februarie, la Ploieşti, referindu-se la colaborarea partidelor care formează Dreapta Unită la alegerile locale, că încă nu...
Ludovic Orban spune că România e în mare pericol: „Există două mafii care deţin puterea astăzi”
Ludovic Orban spune că România e în mare pericol: „Există două mafii care deţin puterea astăzi”
Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat duminică, 25 februarie, la Ploieşti, că România "este prost condusă" şi se află într-un mare pericol. Politicianul susține că...
#Ponta candidat PSD prezidentiale, #Tariceanu candidat prezidentiale PSD, #Diaconu candidat prezidentiale PSD, #Victor Ponta prezidentiale , #premier