Ponta, despre prezidentiale: Cine ar putea sa-l inlocuiasca la carma PSD

Luni, 23 Iunie 2014, ora 09:06
3585 citiri
Ponta, despre prezidentiale: Cine ar putea sa-l inlocuiasca la carma PSD
Foto: Facebook Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a dezvaluit ca, daca va deveni presedintele Romaniei, l-ar putea inlocui in functia de prim-ministru o persoana care sa nu faca parte din actualul arc guvernamental.

Victor Ponta sustine ca viitorul premier ar trebui sa poata realiza o larga majoritate parlamentara la care sa participe si partide din actuala opozitie.

"Sa va spun direct si sincer, as da mai putin de 50% sanse sa fie neaparat un membru al PSD sau al PC, al UNPR. Mai degraba cred ca o discutie ceva mai larga cu toate fortele politice, nu vorbesc aici de PMP, vorbesc de liberali, de UDMR, de toti ceilalti, ca sa gasim un prim-ministru care sa aiba cat mai mare sprijin in Parlament", a declarat premierul la Antena 3.

Victor Ponta, pe primul loc in topul preferintelor la prezidentiale Sondaj CSCI

Victor Ponta a sustinut ca are acest punct de vedere pentru ca o majoritate solida ajuta un prim-ministru sa faca reforme. "Eu asa as vedea, atunci cand am avut un sprijin important politic, am putut sa duc reforme, am putut sa iau decizii", a spus Ponta, care si-a aratat din nou disponibilitatea de a ramane premier.

"Daca exista un om despre care sa cred ca va castiga, ca asa oameni sunt cu care pot face tandem, dar sa si castige, atunci voi ramane prim-ministru. Daca nu, voi cauta un om cu care sa fac tandem ca prim-ministru el si eu ca presedinte. Acesta este rationamentul", a sustinut Victor Ponta, care nu s-a aratat increzator in sondajele care il dau presedinte.

"Un sondaj este o fotografie. As fi ipocrit sa zic ca nu imi place, dar mai e mult pana in iarna. Indiferent care vor fi candidatii, eu sunt sigur ca va fi un rezultat strans. Asa a fost in ultimii ani de alegeri, asa banuiesc ca va fi si acum", a aratat Victor Ponta.

Presedintele PSD a dezvaluit ca in cursul lunii august, cel tarziu pana la 1 septembrie, partidul sau va stabili persoana potrivita pentru candidatura la prezidentiale, dar si ca pana acum, profilul era indeplinit de Crin Antonescu.

Victor Ponta, alaturi de Titi Aur la Raliul Deltei: Eu sunt bun in dreapta

"In cadrul USL, cand era Crin Antonescu candidat, noi am facut un profil si de premier si de presedinte. Un presedinte care sa fie opusul lui Traian Basescu. Acest profil l-am creionat cu gandul la Crin dar daca el a iesit din aceasta paradigma, din punctul meu de vedere s-a lasat pacalit si a gresit", a explicat premierul.

Victor Ponta are o cota de popularitate ridicata in toate sondajele, fiind depasit sau la egalitate doar cu Mugur Isarescu, guvernatorul BNR. Liderii PSD au afirmat in repetate randuri ca si-l doresc pe premier candidat la presedintia Romaniei, dar pana acum Victor Ponta a evitat constant sa dea un raspuns ferm in acest sens.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Victor Ponta presedintie candidatura, #Ponta viitor presedinte premier, #Ponta candidati presedintie PSD , #premier
Comentarii
Poza curechila
curechila
rank 5
Asta e cel mai bun din seria Bancul zilei !
Poza schmit
schmit
rank 5