Ponta, despre privatizarea CFR Marfa: Acordul cu FMI are o prevedere proasta pentru unii

Luni, 29 Iulie 2013, ora 20:41
3802 citiri
Ponta, despre privatizarea CFR Marfa: Acordul cu FMI are o prevedere proasta pentru unii

Noul acord de finantare, de tip preventiv, care va fi incheiat cu FMI va include si o prevedere legata de privatizarea CFR Marfa, care este foarte buna pentru Romania, dar foarte proasta pentru "unii", mai exact pentru "cei care se bucura la lucruri mici", a declarat luni, premierul Victor Ponta.

Intrebat daca crede ca va fi convocat CSAT pentru a fi discutata privatizarea CFR Marfa, premierul a evitat un raspuns clar si a spus ca nu stie inca.

Jurnalistii au insistat si l-au intrebat pe seful Executivului daca se va intoarce din concediu in cazul in care Traian Basescu va convoca sedinta CSAT. Premierul a spus ca incepand de joi va avea inlocuitor cu drepturi depline, care ii poate tine locul oriunde, si anume viceprim-ministrul Gabriel Oprea.

"Legat de CFR Marfa, miercuri va prezentam exact prevederile din acordul cu FMI. Este o prevedere foarte buna pentru Romania, dar foarte proasta pentru unii", a spus el, adaugand ca este proasta pentru cei care "se bucura la lucruri mici".

Victor Ponta a reiterat ideea ca in atributiile CSAT intra si pronuntarea asupra privatizarii unor companii strategice, precum CFR Marfa.

"Pe site puteti sa intrati sa cititi hotararea din 2012 care spune asa: sunt supuse analizei operatiunile de preluarea a controlului in urmatoarele domenii - securitatea transporturilor etc. Cred ca va e clar cine a semnat-o. Presedintele CSAT, domnul presedinte Traian Basescu. Noi aplicam hotararea CSAT", a adaugat Ponta.

In luna iunie a acestui an, Grup Feroviar Roman, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, a fost desemnat castigator al licitatiei pentru preluarea unui pachet de 51% din actiunile CFR Marfa. Pe piata au aparut informatii conform carora Gruia Stoica nu a reusit sa imprumute bani pentru a cumpara CFR Marfa, informatii dezmintite insa de patronul GFR.

Guvernul a anuntat saptamana trecuta ca asteapta in continuare convocarea CSAT de catre presedintele Romaniei si formularea unei pozitii cu privire la negocierile legate de privatizarea CFR Marfa.

Guvernul il contrazice pe Basescu: CSAT a avizat de 3 ori privatizarea CFR Marfa, asteptam sedinta

"Cu sau fara competente, CSAT a avizat de trei ori pana acum privatizarea CFR Marfa. In 2011, 2012 si 2013 s-au dat avize ale CSAT in legatura cu aceasta privatizare.

Reluam recomandarea ca purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale sa nu comunice in numele CSAT, precum si de a trata cu seriozitate si responsabilitate acest subiect, care trebuie abordat in interes public", se arata in documentul semnat de purtatorul de cuvant al Guvernului Romaniei, Andrei Zaharescu.

Anterior, Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, anunta ca privatizarea CFR Marfa nu intra in atributiile CSAT si ca Basescu nu va convoca o sedinta a Consiliului.

Citeste si:
Sorin Grindeanu anunţă că românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 1 decembrie. Echipa de rugby va fi și ea transportată de către TAROM
Sorin Grindeanu anunţă că românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 1 decembrie. Echipa de rugby va fi și ea transportată de către TAROM
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anunţat, luni, 29 noiembrie, într-o conferinţă de presă, că aeronava TAROM care îi aduce în ţară pe românii blocaţi în urma anulării...
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Senatorul USR Cosmin Poteraș a depus luni, 29 noiembrie, o inițiativă care introduce cursuri de conducere defensivă pentru cei cu carnetul de conducere suspendat. Concret, Cosmin Poteraș...