Ponta, despre raportul privind MCV: Asta este justitia dupa Basescu

Marti, 17 Iulie 2012, ora 17:39
3911 citiri
Ponta, despre raportul privind MCV: Asta este justitia dupa Basescu

Premierul Victor Ponta a comentat raportul pe Justitie, ale carui concluzii au fost publicate marti. In opinia lui Ponta, marea problema a Romaniei nu este Comisia Europeana, ci ca romanii nu au incredere in justitie.

"Marea noastra problema nu este Comisia Europeana, ci ca romanii nu au incredere in justitie, ca procesele dureaza prea mult, sunt hotarari care denota o practica neunitara, avem in continuare mari probleme de infrastructura, cu numarul de dosare pentru fiecare judecator", a subliniat Ponta.

Raportul pe Justitie pentru Romania - dezastruos, dar previzibil - vezi reactii

Totodata, a explicat ca monitorizarea pe justitie este un lucru pozitiv pentru Romania: "Consider ca pastrarea unui tip de monitorizare pe justitie este un lucru util si necesar, mai ales ca este vorba de raportul pe ultimii cinci ani: asta este justitia dupa 4 ani si 10 luni cu domnul Basescu si doua luni cu noi aflati la guvernare si Basescu presedinte.

Ceea ce sunt absolut convins este ca trebuie sa indeplinim in continuare conditiile cerute de Comisia Europeana, dar cel mai important lucru este sa facem un sistem de justitie benefic romanilor".

Nu in ultimul rand, a precizat ca miercuri va prezenta in fata Parlamentului cele 11 raspunsuri trimise, luni, presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso.

Ponta: O continuare a monitorizarii europene pe Justitie este binevenita

"Ieri (luni - n.red.) am raspuns la 11 intrebari pe care presedontele Comisiei Europene le avea la adresa Romaniei, am transmis deja raspunsurile si, de altfel, inteleg ca maine (miercuri - n.red.) voi prezenta aceste raspunsuri si in fata Parlamentului, ceea ce este un lucru absolut normal".

Declaratiile au fost facute dupa intalnirea pe care seful Executivului din Romania a avut-o cu omologul sau moldovean, Vlad Filat.

Citeste si:
AUR a anunţat depunerea unei plângeri penale în legătură cu testarea COVID a elevilor
AUR a anunţat depunerea unei plângeri penale în legătură cu testarea COVID a elevilor
Senatorul AUR Rodica Boancă a anunţat că a depus o plângere penală "pentru zădărnicirea combaterii bolilor" în legătură cu procedura de administrare a testelor rapide antigen non-invazive...
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Premierul Nicolae Ciucă a declarat marţi, 7 decembrie, că nu s-a luat "niciun fel de decizie" privind posibilitatea introducerii unei taxe pentru marile companii, menţionând că va discuta pe...