Ponta, despre relatia cu Basescu: Increderea este zero

Marti, 19 Iunie 2012, ora 09:01
3433 citiri
Ponta, despre relatia cu Basescu: Increderea este zero
Foto: Digi 24

Premierul Victor Ponta crede ca nivelul de incredere dintre el si presedintele Traian Basescu este zero.

Intrebat, marti, de jurnalisti, daca se va mai intalni cu seful statului pentru a discuta despre cine va reprezenta Romania la Consiliul European de la Bruxelles, premierul a replicat ca va mai avea o "discutie formala" cu Traian Basescu.

"Voi mai avea o discutie formala cu presedintele, in functie de programul amandurora. Voi participa, la Bruxelles, la reuniunea PES - si apoi la Consiliul European. Merg la Consiliul European pentru ca este o propunere a presedintelui Hollande serioasa si importanta inclusiv pentru Romania si acolo trebuie sa ne exprimam punctul de vedere", a declarat Ponta.", a anuntat premierul.

Legat de relatia cu seful statului, Ponta a subliniat ca "increderea intre noi este zero, nu vedeti cu ce ma ocup eu si cu ce se ocupa presedintele?".

Ponta s-a referit probabil la recentul scandal legat de acuzatiile de plagiat care il vizeaza si a precizat, inca o data, ca Daniel Funeriu, fostul ministru al Educatiei, actual consilier prezidential, este cel care ar sta in spatele acuzatiilor aparute in presa.

"Si un copil isi da seama ca Traian Basescu se afla in spatele scandalului legat de presupusul plagiat si nu am nici o indoiala ca Daniel Funeriu este sursa anonima din presa straina", a adaugat Ponta.

Potrivit Frankfurter Allgemeine Zeitung, care a studiat teza de doctorat a lui Victor Ponta, acesta ar fi copiat pasaje intregi din diferiti autori fara a cita sursa. Plagiatul ar viza intre 130 si 300 de pagini din lucrarea sa despre Curtea Penala Internationala, din 2003.

Scandalul de la ICR

Pe de alta parte, Ponta s-a referit si la conflictul de la ICR. Conducerea Institutului Cultural Roman acuza Guvernul Ponta de incalcarea legii, prin decizia de a trece institutia de sub autoritatea simbolica a presedintelui Romaniei, in subordinea efectiva a Senatului.

"Vreau sa ma asigur ca toata populatia stie cum se folosesc banii ICR. Nu sunt banii presedintelui Basescu. Senatorii sunt deranjati ca Patapievici nu vine la Senat, nu l-a chemat nimeni la o ancheta, dar trebuie sa dea niste explicatii", a spus Ponta.

#Ponta incredere zero Basescu, #Ponta ICR scandal, #Ponta scandal plagiat , #premier