Ponta, despre salarii: Oprea a fost un om serios, dar a vorbit cu cine nu trebuia, cu Iohannis

Vineri, 10 Iulie 2015, ora 13:30
5720 citiri
Ponta, despre salarii: Oprea a fost un om serios, dar a vorbit cu cine nu trebuia, cu Iohannis

Premierul Victor Ponta a declarat vineri ca vicepremierul Gabriel Oprea a fost "un om serios" in chestiunea cresterii salariilor demnitarilor, pe care a discutat-o cu presedintele Iohannis, dar a precizat ca isi mentine decizia de amanare a majorarii salariilor pentru persoanele care detin functii de demnitate publica.

"Domnul Oprea, ca intotdeauna, a fost un om serios. A vorbit ceva, s-a tinut de cuvant, si-a asumat responsabilitatea. Din pacate nu a vorbit cu cine trebuie, a vorbit cu domnul Iohannis, care, de altfel, a fost de acord. Domnul Mihalache, celalalt presedinte al Romaniei, am auzit ca nu e de acord. Decizia mea e foarte clara: marim salariile la demnitari cand le marim la toti bugetarii", a afirmat Ponta, la Palatul Victoria.

Intrebat daca stia de majorarile salariale, Ponta a replicat: "Am spus nu (nu sunt de acord sa fie majorate salariile demnitarilor, n.red.), nu acum! Odata cu toti ceilalti".

Marirea salariilor demnitarilor, amanata. Ponta: I-am spus lui Oprea ca nu am fost de acord (Video)

Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat vineri, referindu-se la ordonanta privind cresterea salariilor demnitarilor, ca presedintele Iohannis si premierul s-au pus de acord in principiu asupra adoptarii unui act normativ prin care sa fie majorate indemnizatiile demnitarilor si ca "ideea a apartinut Guvernului si lui Victor Ponta".

Salarii majorate pentru demnitari Oprea il acuza de minciuna pe Ponta: Ideea a fost a lui!

"Ideea a apartinut Guvernului si lui Victor Ponta. Stiu ca premierul Victor Ponta si presedintele Klaus Iohannis s-au pus de acord in principiu asupra adoptarii unui act normativ prin care sa fie majorate indemnizatiile demnitarilor, in contextul discutiilor despre cresterea salariilor bugetarilor.

Am lucrat cu ministrul Muncii si ministrul Finantelor, tinand seama de principiul atragerii competentei ii lupta impotriva coruptiei. Din cei 71 de demnitari care erau vizati de proiectul de ordonanta, au ramas la final 48", a precizat Oprea, pentru DC News, intrebat care este adevarul in legatura cu ordonanta privind cresterea salariilor demnitarilor si daca proiectul a fost facut de mai multa vreme la Ministerul Muncii.

Bugetarii, scandalizati de triplarea salariilor demnitarilor: E ilegal si abuziv! Va ploua cu plangeri

Citeste si:
Băsescu își vrea privilegiile înapoi. Atacă la CCR legea prin care a fost lăsat fără vila de protocol și pază
Băsescu își vrea privilegiile înapoi. Atacă la CCR legea prin care a fost lăsat fără vila de protocol și pază
Traian Băsescu a atacat la Curtea Constituţională, prin intermediul instanţei de judecată, modificările aduse Legii 406/2001, prin care i-au fost retrase privilegiile cuvenite foştilor...
Cei mai vizibili miniștri din Guvernul Ciucă. Alexandru Rafila a ajuns unul dintre cei mai „șterși” membri ai Executivului
Cei mai vizibili miniștri din Guvernul Ciucă. Alexandru Rafila a ajuns unul dintre cei mai „șterși” membri ai Executivului
Premierul Nicolae Ciucă ocupă primul loc ca vizibilitate şi în luna mai. Pe locul al doilea se situează ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, urmat de ministrul Energiei Virgil Popescu, ambii...