Ponta despre sansele ca Dan Diaconescu sa ajunga ministru

Luni, 09 Iunie 2014, ora 23:20
4856 citiri
Ponta despre sansele ca Dan Diaconescu sa ajunga ministru

"Nu o sa ma vedeti alaturi de Dan Diaconescu", a dat asigurari, luni seara, liderul PSD Victor Ponta, explicand ca "semnarea acordului dintre PSD si PP-DD se va face cu presedintele partidului, doamna Simona Man".

Mai mult, se pare ca Dan Diaconescu nu numai ca nu va sta alaturi de Victor Ponta, dar nu va primi nici postul de ministru visat.

"In materie de ministri, si cu PNL, cand erau la guvernare, PC, UNPR, UDMR am spus ca exista doua criterii: sustinerea politica si capacitatea mea de a lucra cu ministrul respectiv. Uneori am mai lasat de la mine, dar nu pot lasa mereu. Diaconescu o sa fie presedinte, o sa fie multe alte lucruri, nu poate sta ca ministru", a declarat Ponta intr-o emisiune la Romania TV.

Liderul PSD a mai spus si ca intelege intrebarea logica atunci cand vine vorba de colaborarea dintre PSD si PP-DD: "Ce v-a apucat?". Raspunsul este: "Nu ne-a apucat nimic. In primul rand, era nevoie de un aliat pentru a contracara in administratia politica locala noua alianta dintre PNL si PDL. Al doilea considerent este legat de nevoia de a oferi o asigurare suplimentara privind stabilitatea guvernarii pana la alegerile din 2016, indiferent de cine va fi presedintele Romaniei din noiembrie 2014".

In context, Ponta i-a acuzat pe liberali ca au renuntat la promisiunile facute electoratului la alegerile locale din 2012, cand spuneau ca vor sa-i scoata de democrat-liberali din functiile de conducere din teritoriu, incheind acum aliante cu PDL. "Ne-am uitat cu cine putem face majoritati si nu avem cu cine decat cu PP-DD", a motivat Ponta.

Mai mult, Ponta a afirmat ca isi doreste o colaborare cu PP-DD si la nivel central. "Vreau sa-i avem in majoritatea parlamentara pentru ca mesajul este: 'Ce se intampla la prezidentiale nu influenteaza guvernarea'. Guvernarea continua asa pana in 2016", a motivat Victor Ponta.

Presedintele PSD, Victor Ponta, declarase anterior ca acordul de colaborare cu PP-DD va fi semnat doar de PSD, celelalte formatiuni politice componente ale USD, respectiv PC si UNPR, nefiind parte, el aratand ca doar PSD va ceda functii.

Ponta: PSD va ceda functii la PP-DD, daca e ceva de cedat

Citeste si:
Cum a devenit obez aparatul bugetar din România: „Fiecare ministru și-a adus oameni de care nu te poți atinge”
Cum a devenit obez aparatul bugetar din România: „Fiecare ministru și-a adus oameni de care nu te poți atinge”
În contextul în care România se apropie din ce în ce mai mult către o criză economică, numărul angajaților la stat crește de la lună la lună. Totodată, deși premierul Nicolae Ciucă a...
Șansele ca PNL să cedeze în favoarea impozitului progresiv. Consultant politic: ”Este aceeași meteahnă a lui Liviu Dragnea”
Șansele ca PNL să cedeze în favoarea impozitului progresiv. Consultant politic: ”Este aceeași meteahnă a lui Liviu Dragnea”
Impozitul progresiv este noul măr al discordiei în coaliția de guvernare, o idee susținută de tabăra PSD, dar criticată de tabăra PNL. De când a fost vehiculată ideea, politicienii...