Ponta, despre scandalul de la Bolintineanu: O harababura totala

Marti, 09 Iulie 2013, ora 22:41
2429 citiri
Ponta, despre scandalul de la Bolintineanu: O harababura totala
Foto: Romania Tv

Prim-ministrul Victor Ponta a spus, marti seara, ca desfasurarea evenimentelor de vineri, cand politistii au venit la liceul "Dimitrie Bolintineanu" pentru a duce elevii la audieri, a reprezentat "o harababura profesionala".

"Importante sunt cateva lucruri: N-a intervenit nimeni in niciun fel in justitie, astea sunt strigaturile de rigoare. Ideea de a pedepsi profesorii e foarte buna. Acolo, lucrurile s-au desfasurat intro harababura generala care s-a transformat intr-un abuz. Sa astepti cu autobuzele elevi, sa ii bagi sa ii perchezitionezi, erau deja lucruri abuzive", a declarat premierul, invitat la Romania Tv.

Acesta a sustinut ca legea trebuie aplicata "nu numai corect, ci si respectand principiile" si ca "ancheta poate foarte bine sa se desfasoare intr-un climat de normalitate, (...) sa intri peste elevi ca peste niste talibani e lipsa de inteligenta".

"Prima informatie am primit-o de la Radu Stroe, care mi-a spus ca e o situatie tensionata la liceu. Politistii au spus 'Nu stim de existenta vreunui mandat'. A fost o procedura mai putin uzitata.

Politistilor de acolo n-am ce sa le reprosez din punct de vedere legal. Treaba procurorilor este CSM-ul care decide", a mai spus prim-ministrul, care considera ca, la evenimentele de vineri, "s-au intamplat niste lucruri cel putin anormale".

"Actiunea a fost coordonata de procurori, nu stiau nici procurorul general, nici ministerul de Interne ce se intampla acolo", a mai spus Victor Ponta.

Busculada cu circ - un nou scandal legat de frauda la Bac: Ponta, procurorii si Politia in actiune

Scandalul de frauda de la examenul de bacalaureat a degenerat, vineri, transformandu-se intr-un adevarat circ cu imbranceli, acuzatii si declaratii contradictorii.

Politistii au venit, de dimineata, la liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Bucuresti, cu doua autocare, ca sa duca 250 de absolventi de la examen direct la audieri.

La scurt timp dupa ce premierul Victor Ponta a criticat public actiunea anchetatorilor, acuzand ca nu exista mandate de aducere, Politia a anuntat ca procurorul de caz a renuntat la audierea tinerilor in cursul zilei de vineri.

A urmat o balba generala pe mandatele de aducere. Situatia nu a fost lamurita nici spre seara, cand ministrul de Interne Radu Stroe l-a contrazis pe premier, mentionand ca au existat mandate de aducere, dar nu au fost puse in aplicare.

Balba pe mandate continua: Ponta il face responsabil pe Stroe

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, duminica seara, ca ancheta de vineri de la liceul Dimitrie Bolintineanu din Bucuresti a reprezentat un abuz, dar si ca ministrul de Interne, Radu Stroe, i-a spus, in aceeasi zi, ca nu sunt mandate de aducere a elevilor.

"In fata mea este responsabil ministrul de Interne. Prima data, ministrul de Interne m-a sunat la 11 jumate si mi-a spus ca exista pericolul de tensiuni, ca nu sunt mandate", a sustinut Victor Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Victor Ponta scandal Dimitrie Bolintineanu, #Ponta frauda Bolintineanu , #premier