Ponta, despre sefia Camerei: In Romania, daca esti nepregatit, ai toate sansele sa fii presedinte si premier

Vineri, 06 Mai 2016, ora 18:21
4306 citiri
Ponta, despre sefia Camerei: In Romania, daca esti nepregatit, ai toate sansele sa fii presedinte si premier
Foto: Facebook/Victor Ponta

Fostul premier Victor Ponta a raspuns ironic, vineri, la Craiova, intrebat de jurnalisti daca este pregatit sa preia sefia Camerei Deputatilor, ca este "total nepregatit" pentru acest lucru, adaugand: "In Romania, daca esti nepregatit, ai toate sansele sa fii presedinte si prim-ministru.

Victor Ponta a precizat ca nu poate discuta despre situatia lui Valeriu Zgonea intrucat el l-a nominalizat la sefia Camerei Deputatilor, scrie News.ro.

"Nu, sunt total nepregatit, dar am vazut ca in Romania, daca esti nepregatit, ai toate sansele sa fii presedinte si prim-ministru si atunci mi s-a parut si mie sa fiu nepregatit ca sa intru in trendul acesta de nepregatiti. Eu nu pot sa spun nimic de Zgonea pentru ca eu l-am propus. Ce sa fac? Decat scuzati-ma, altceva ce pot sa zic? Mai ales pe la organizatia de la Dolj am multe scuze de cerut", a raspuns Victor Ponta dupa ce a fost intrebat daca este pregatit sa fie presedintele Camerei Deputatilor.

Ponta: Dupa Basescu, o sa ma laude si Iohannis. Consilierii ii ia tot din Guvernul Ponta, sa aiba cativa oameni destepti

Prezent si el la Craiova, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat ca social-democratii vor face o nominalizare pentru sefia Camerei Deputatilor abia dupa ce vor fi indeplinite toate procedurile parlamentare.

"Cand acel post va fi vacant, vom prezenta transparent care este propunerea noastra, pana cand colegul va fi atins limita de a se umple de penibil si ridicol. Pana atunci nu ne bagam in jocul acesta si cand se vor indeplini procedurile parlamentare si omul care a plecat cu scaun cu tot va intelege, atunci vom face o propunere a noastra", a declarat Liviu Dragnea.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, si fostul premier Victor Ponta s-au aflat, vineri, la Craiova, unde au inspectat santierul stadionului "Ion Oblemenco", dar si centrul istoric al Craiovei.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, la Romania TV, ca Victor Ponta este "cel mai recomandat" pentru functia de presedinte al Camerei Deputatilor, precizand ca urmeaza sa aiba o intalnire cu acesta, dupa Paste, pentru a stabili un plan.

Marti, fostul premier Victor Ponta a declarat ca a avut o discutie cu liderul PSD Liviu Dragnea, iar partidul va lua o decizie in privinta presedintelui Camerei Deputatilor.

Joi, deputatul Mircea Dusa a declarat la Alba Iulia ca, daca Victor Ponta isi doreste sa devina presedinte al Camerei Deputatilor si va fi de acord sa candideze pentru aceasta functie, grupul de parlamentari PSD il va sustine.

Grupul deputatilor PSD a decis, marti, in unanimitate, demararea procedurilor de revocare a lui Valeriu Zgonea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, a anuntat secretarul general al PSD, Marian Neacsu, precizand ca el l-ar sustine pe Victor Ponta pentru a ocupa aceasta functie.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a fost exclus saptamana trecuta din PSD, dupa ce a cerut demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului, urmare a condamnarii definitive a acestuia in dosarul "Referendumul".

Potrivit Regulamentului Camerei Deputatilor, presedintele forului poate fi revocat inainte de expirarea mandatului, cu votul majoritatii deputatilor prezenti, cu asigurarea cvorumului legal, prin vot secret cu bile. Propunerea de revocare se face in scris de catre liderul grupului parlamentar caruia ii apartine presedintele - in acest caz, PSD.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Victor Ponta camera deputatilor, #Ponta Zgonea deputati , #premier