Ponta, despre supararile Moscovei: Daca ma critica Rusia, nu e de rau

Miercuri, 17 Septembrie 2014, ora 12:33
2978 citiri
Ponta, despre supararile Moscovei: Daca ma critica Rusia, nu e de rau
Foto: victorponta.ro

Premierul Victor Ponta a facut un scurt comentariu asupra situatiei aparute marti, cand Ministerul rus de Externe l-a criticat dur pentru declaratiile sale de la Alba Iulia, care au fost interpretate ca facand referire la "o anexare a Republicii Moldova", pentru o "a doua Mare Unire".

Premierul Victor Ponta, aflat la o conferinta de presa la Ministerul Agriculturii, a declarat ca va face declaratii mai ample la Guvern, marginindu-se sa spuna, in timp ce zambea, ca "Daca ma critica Rusia, nu e de rau", arata Mediafax.

"Ma bucur ca sunt criticat de la Moscova, pentru ca imi doresc ca Republica Moldova sa fie in UE pana in 2019. Reunirea Romaniei cu Republica Moldova in Uniunea Europeana este un obiectiv strategic pentru Guvernul pro-european de la Chisinau si pentru Guvernul Romaniei.

Asemenea critici este in regula daca primesc...da, chiar asta vreau, ca Moldova sa fie membra a Uniunii Europene", a declarat premierul ulterior, in sedinta de guvern de miercuri.

Intr-un comunicat al Ministerului rus de Externe de miercuri se arata ca "Moscova considera inacceptabile speculatiile facute de premierul Romaniei Victor Ponta privind o eventuala anexare a Moldovei".

Moscova este "preocupata in legatura cu declaratiile premierului Victor Ponta privind viitorul Republicii Moldova, pe care le-a facut la o intalnire cu activistii Partidului Social Democrat la Alba Iulia pe 14 septembrie", se arata in comentariul publicat de Ministerul rus de Externe.

Ponta, validat candidatul PSD la prezidentiale: Referiri la Marea Unire, Nastase si portofoliul UE

"Asa cum rezulta din apelurile directe ale candidatului roman la functia de presedinte pentru realizarea 'unei a doua mari unificari' pana in 2018, e evident ca anumite cercuri politice din Bucuresti inca nutresc planuri de anexare in legatura cu o tara suverana vecina", se arata in comunicat.

Vineri, prezent la congresul PSD de validare a candidaturii sale la prezidentiale, premierul Ponta a vorbit explicit de Marea Unire a Moldovei "cu Europa" si de faptul ca lucreaza cu guvernul "pentru ultima parte care a venit langa Romania in 1918".

"Si cand spun ca Marea Unire este, intr-adevar, obiectivul nostru national, sa stiti ca lucrez zi de zi alaturi de ministri, alaturi de presedintii de consilii judetene pentru ultima parte din Romania care a venit langa Romania in 1918, a fost pierduta dupa aceea si acum, printr-o sansa istorica, Moldova poate sa se uneasca nu doar cu Romania, ci cu intreaga Europa.

Rusia: Declaratia lui Ponta privind anexarea R. Moldova, iresponsabila si inacceptabila!

Cred ca obligatia noastra este sa aratam ca suntem toti romani, ca avem toti o sansa. Putem sa vorbim cu adevarat despre Marea Unire, Marea Unire in Europa cu cei de pe malul stang al Prutului, si eu pot sa fac acest lucru, in timp ce un contracandidat al meu n-a fost niciodata in Moldova.

Vreau, ca presedinte, impreuna cu Guvernul pe care dumneavoastra il veti sustine, vreau sa muncim pentru romani, vreau sa facem o schimbare adevarata si vreau sa facem Marea Unire pentru Romania", a mai declarat Victor Ponta.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Victor Ponta Rusia critica unire, #Ponta Rusia Moldova unificare, #Ponta Rusia reactie unire , #premier