Ponta, despre taxe: Banii nu ii aduci vorbind la tv. E usor sa vorbesti, mai ales daca ai campanie electorala

Joi, 24 Octombrie 2013, ora 18:50
1902 citiri
Ponta, despre taxe: Banii nu ii aduci vorbind la tv. E usor sa vorbesti, mai ales daca ai campanie electorala

Prim-ministrul Victor Ponta a vorbit, joi, de la Bruxelles, despre posibilitatea cresterii cotei unice si a altor taxe, pentru obtinerea de bani la buget, afirmand ca a avut discutii in acest sens cu ministrul de Finante si cu seful ANAF.

"Presedintele ANAF mi-a spus ca anul acesta avem un grad de colectare mai mic decat cel preconizat. Si am discutat cu ministrul de Finante despre cum gandim anul viitor.

Cand esti ministru de Finante, esti sef de ANAF, prim-ministru, trebuie sa si faci lucruri, nu doar sa le povestesti la televizor. Am discutat cu ministrul de Finante diferite scenarii: putem sa scadem TVA, sa scadem CAS-urile", a declarat premierul, prezent la sediul socialistilor europeni de la Bruxelles.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri seara ca o crestere a cotei unice nu se va face atata timp cat liberalii vor fi la guvernare, in contextul informatiilor despre unele discutii din USL legate de cresterea taxei la 22 la suta.

Antonescu: Cu liberalii la guvernare, cota unica NU va creste (Video)

Victor Ponta a raspuns, voalat, colegului sau de alianta, afirmand ca nu trebuie facute declaratii in acest sens, si trebuie explicat de unde sunt luati banii pentru buget.

"Nu exista 'Nu mai scad taxe'. Exista sa spui de unde sunt bani in buget. Asta este treaba ministrului de Finante si a ANAF. Cota unica, conform programului de guvernare, poate si cred ca ar trebui sa fie scazuta pentru acele categorii de persoane care au venituri reduse", a precizat prim-ministrul.

"La televizor sunt multi care spun cu ce nu sunt de acord, dar cand este vorba sa spunem ce facem...", a completat premierul. Intrebat la cine se refera, acesta a raspuns: "Toti cei care nu au nicio treaba cu stransul banilor si cu Ministerul de Finante".

Intrebat si daca face trimitere la Crin Antonescu, Ponta a replicat: "Nu, Doamne fereste!".

"Banii nu ii aduci vorbind al televizor, banii ii aduci din proiecte. Pentru anul viitor e usor sa vorbesti, mai ales daca ai campanie electorala", a adaugat premierul.

"Noi asa am discutat la ultima sedinta USL, cum stam cu banii. Noi asta am dsicutat, cum stam cu banii. Nu ai cum sa reduci la toti taxele si sa le dai la toti banii", a mai afirmat prim-ministrul.

Potrivit unor surse citate de Mediafax, liderii USL au vorbit, la finalul ultimei sedinde comune, despre o varianta a reducerii TVA si a maririi cotei unice, la o valoare de 22 la suta. Discutiile au avut loc referitor la constructia bugetara pentru anul 2014.

Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
#Victor Ponta cota unica, #Ponta crestere taxe, #Ponta bani buget, #Victor Ponta bani ANAF , #premier