Ponta, despre Ucraina: Romania nu are si nu trebuie sa aiba actiuni proprii (Video)

Vineri, 14 Martie 2014, ora 11:47
2419 citiri
Ponta, despre Ucraina: Romania nu are si nu trebuie sa aiba actiuni proprii (Video)
Foto: B1TV

Premierul Victor Ponta subliniaza ca Romania nu desfasoara actiuni proprii cu privire la Ucraina, ci are pozitii "perfect consolidate" cu partenerii europeni si NATO.

Declaratiile au fost facute vineri, la Chisinau, unde premierul roman se afla intr-o scurta vizita inainte de a merge in Georgia.

Victor Ponta si premierul Republicii Moldova, Iurie Leanca, au tinut o conferinta de presa in care au vorbit despre stadiul proiectelor bilaterale si sprijinul pe care Romania il acorda pentru "accelerarea integrarii europene a Republicii Moldova".

"Vreau ca Romania sa fie in continuare cel mai mare sprijinitor al integrarii Republicii Moldova si guvernului proeuropean de la Chisinau", a declarat premierul roman.

In ceea ce priveste situatia din Ucraina, Victor Ponta a declarat ca "Romania, ca tara membra UE si NATO, are pozitii perfect consolidate cu partenerii nostri europeni si transatlantici".

Intrebati de jurnalisti ce actiuni vor fi intreprinse de Romania si Republica Moldova pentru a preveni eventuale provocari dinspre granita cu Ucraina, premierul Ponta a raspuns: "Eu spun de fiecare data - Romania nu are si nu trebuie sa aiba actiuni proprii, Romania e tara membra UE si NATO".

Acesta a completat ca Romania se "sfatuieste" de fiecare data cu partenerii externi, iar luni, la Bruxelles, la reuniunea Ministrilor de Externe, "Romania va sustine cu tarie toate masurile luate de Uniunea Europeana".

"Singuri, de capul nostru, nici nu ar fi bine sa luam masuri", a mai declarat premierul Romaniei.

La randul sau, premierul Leanca a declarat ca Guvernul de la Chisinau urmareste cu atentie ce se intampla in stanga Nistrului si are un interes deosebit pe zona de sud a Republicii Moldova.

"Lucram cu colegii de la Kiev, frontiera sa fie una bine pazita, ca elementele subversive sa nu o traverseze", a mai spus premierul Republicii Moldova.

De asemenea, Iurie Leanca a spus ca se comunica si cu "colegii de la Moscova", pentru ca obiectivul este "foarte clar", si anume "sa nu se creeze probleme suplimentare in regiune".

De asemenea, raspunzand unei intrebari, Victor Ponta a sfirmat ca Romania, alaturi de toate tarile UE si NATO, este "profund interesata de pastrarea stabilitatii si integritatii teritoriale a Republicii Moldova", iar Iurie Leanca si-a exprimat speranta ca, in Ucraina, "ratiunea va triumfa".

Ponta merge la Chisinau si in Georgia - vezi ce va face acolo

Victor Ponta efectueaza vineri si sambata o vizita in Georgia, unde va fi primit de presedintele Giorgi Margvelasvili si va avea convorbiri cu omologul sau georgian Irakli Garibasvili.

De asemenea, premierul roman va avea o intrevedere cu presedintele Parlamentului David Usupasvili.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#Ponta vizita Chisinau Ucraina, #Ponta Leanca Ucraina, #Ponta Romania Ucraina , #premier