Ponta, despre votul impotriva lui Leonard Orban: Este o magarie. Asta e mintea celor de la PDL

Joi, 27 Septembrie 2012, ora 23:47
3445 citiri
Ponta, despre votul impotriva lui Leonard Orban: Este o magarie. Asta e mintea celor de la PDL

Premierul Victor Ponta a criticat, joi seara, votul de miercuri al Partidului Democrat-Liberal din cadrul Partidului Popular European impotriva ministrului Afacerilor Europene, Leonard Orban, propus pentru un post la Curtea Europeana de Conturi.

"Am crezut ca nu ma mai enerveaza nimic in politica pana ieri", a spus Ponta la Romania TV, adaugand ca votul de miercuri a fost "cea mai mare magarie din politica europeana".

El a amintit de faptul ca Orban a fost ministru al Afacerilor Europene si in guverne ale PDL, subliniind ca a ramas in functie in calitate de tehnocrat.

Victor Ponta a amintit de declaratiile eurodeputatului PDL Sebastian Bodu, potrivit caora Leonard Orban nu ar fi fost potrivit pentru postul de la Curtea Europeana de Conturi.

"Nu e bun. Daca nu e bun, de ce l-ati numit ministru al Afacerilor Europene in guvernul PDL?" a intrebat retoric Ponta.

El a dat si cateva nume ale celor responsabili pentru votul de miercuri: Elena Basescu, Monica Macovei, Sebastian Bodu si Traian Radu Ungureanu.

"Nu avem reprezentant in Comisia de Audit, l-am facut de ras pe domnul Orban, unul din tehnocratii Romaniei si am stricat imaginea Romaniei", a expus premierul efectele votului PPE.

Ponta a repetat ca acest gest a fost "o magarie", adaugand ca "asta e mintea celor de la PDL".

"Au venit special - unii nu sunt membri - pe locurile altor parlamentari PPE, au vorbit cu toti parlamentarii PPE si au spus ca este decizia politica a PDL, i-au convins", a explicat seful Guvernului, concluzionand ca ministrul "nu merita sa fie umilit din atata prostie".

Anterior, in aceeasi emisiune, Victor Ponta spusese despre PDL ca a devenit un partid foarte slab, practic inexistent. Declaratiile fusesera facute in contextul unui sondaj ce plasa PPDD pe locul al doilea, dupa USL.

"PDL este atat de slab... practic, nici nu exista. V-am spus de 6 luni de zile: al doilea partid va fi un partid populist - in acest moment, partidul domnului Dan Diaconescu", a explicat Ponta, facand o scurta paranteza intr-o discutie despre Oltchim.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Victor Ponta Leonard Orban, #Ponta despre Leonard Orban, #Leonard Orban aviz negativ, #Leonard Orban Curtea Europeana Conturi , #premier