Ponta: Discutia asa-zisului trafic de influenta din biroul meu, o inscenare de presa

Marti, 29 Iulie 2014, ora 07:57
2968 citiri
Ponta: Discutia asa-zisului trafic de influenta din biroul meu, o inscenare de presa

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca o data cu trimiterea in judecata a lui Adrian Duicu se incheie si discutia privind asa-zisul trafic de influenta care ar fi fost exercitat din biroul sau de fostul sef al CJ Mehedinti, intrucat din rechizitoriul procurorilor nu reiese un astfel de aspect.

"Dupa marea campanie dusa de domnul Sarbu si trustul sau de presa cu traficul de la mine din birou s-a inchis discutia astazi. Rechizitoriul procurorilor... procurorii s-au dus si au verificat, domnul Duicu spunea: sunt aici, sunt cu Ciutacu, sunt cu Ponta.

S-au dus si au verificat daca ceea ce spune un om la telefon (...) si nu s-au confirmat in niciun fel. Dovada ca in rechizitoriul care este sesizare a instantei niciunul dintre ei, nici seful de cabinet, nici domnul Toba (chestorul Petre Toba - n.red.) nu are nicio calitate oficiala, nu este invinuit, inculpat", a declarat premierul, la Romania Tv.

Adrian Duicu, Stefan Ponea si jurnalistul Andrei Badin, trimisi in judecata

Intrebat atunci care ar fi traficul de influenta in cazul Duicu, Ponta a spus: "Prima intrebare de logica si de bun-simt pe care am adresat-o celor care-mi explicau ca am facut sau s-a facut vreun trafic: domne' cand se intampla chestia asta? Pe la inceputul lui 2013. Cand a fost retinut? La inceputul lui 2014. Domnul Ponea era sef in Ministerul de Interne? Nu. Deci, care e rezultatul, ca sa zic asa? ". "Pot sa sa spun foarte clar ca a fost ca multe alte lucruri o inscenare de presa", a adaugat Ponta.

Premierul a mai spus ca faptele in baza carora Duicu a fost trimis in judecata nu il implica pe el, dupa cum rezulta din rechizitoriul procurorilor.

Presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, a fost trimis luni in judecata de catre DNA, el fiind acuzat de mai multe infractiuni de coruptie, urmand sa fie judecat pentru trafic de influenta, cumpararea de influenta, trei infractiuni de folosire a influentei si autoritatii de o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru sine de foloase necuvenite; doua infractiuni de dare de mita; permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii nedestinate publicitatii, in scopul obtinerii de foloase necuvenite; trafic de influenta; primire de foloase necuvenite si doua infractiuni de efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#Ponta Duicu trafic influenta, #trafic influent birou Ponta , #premier