Ponta: DNA trebuie sa dovedeasca doua milioane de voturi false pana pe 9 decembrie

Marti, 09 Octombrie 2012, ora 21:48
3707 citiri
Ponta: DNA trebuie sa dovedeasca doua milioane de voturi false pana pe 9 decembrie

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca ratiunea noilor anchete ale DNA in cazul referendumului de demitere a presedintelui este aceea de a se dovedi doua milioane de voturi false pana la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Ponta a fost intrebat cum vede anuntul DNA privitor la inceperea urmaririi penale impotriva a 67 de persoane.

"Trebuie sa dovedim ca au fost doua milioane de voturi false, asta trebuie pana pe 9 decembrie, dupa 9 decembrie nu mai intereseaza pe nimeni. Nu mi-am schimbat parerea asupra faptului ca intr-o tara democratica oamenii nu sunt anchetati pentru faptul ca au votat. Noi nu suntem o asemenea tara, asta-i viata", a spus Ponta.

De asemena, premierul a comentat inclusiv acuzele democrat-liberalilor cu privire la incalcarea principiului puterilor in stat prin infiintarea unei comisii de ancheta privind referendumul.

"Se incalca puterile statului, haideti sa fim un pic seriosi cand vorbim de lucrurile astea. Cand le incalca, e in interesul tarii, daca e invers, nu mai e - e incalcarea puterilor in stat (...) Sunt absolut convins ca nu pot ramane nesanctionate intr-un stat de drept abuzuri comise impotriva oamenilor si ca trebuie sa gasim in viitor prevederi constitutionale si legale pentru ca cetatenii sa fie aparati de abuzurile unor institutii", a mai sustinut Ponta.

Ponta, despre motiunile PDL si Oltchim

Premierul Victor Ponta a declarat, in privinta combinatului Oltchim, ca Dan Diaconescu are mai mult drept de a vorbi despre acesta, pe langa PDL care ar trebuie sa pastreze tacerea, tinand cont de situatia in care a lasat combinatul odata cu pierderea guvernarii.

Ponta, despre Oltchim: Diaconescu are mai mult dreptul sa deschida gura decat PDL

"Daca mosteneam un Oltchim pe profit si se intampla acum sa fie cu pierdere puteau sa deschida gura, Dan Diaconescu are mai mult dreptul sa deschida gura decat PDL care a nenorocit compania", este de parere Ponta.

In ceea ce priveste motiunile PDL pe educatie si agricultura, premierul a spus ca Opozitia s-a facut de ras, oferind Guvernului prilejul de a arata iar oamenilor toate greselile facute de democrat liberali in aceste doua domenii.

"S-au facut de ras cu ambele motiuni, ne-au dat ocazia de a le aminti oamenilor ce au facut ei rau pe educatie si agricultura. As fi asteptat sa fie o motiune pe buget sa ii ia ministrul Georgescu la rost, cate gauri a mostenit la buget", a spus Ponta.

Motiunea simpla initiata de PDL pe tema agriculturii, intitulata "Daunatorii USL distrug agricultura", a fost respinsa marti de Camera Deputatilor.

Motiunea a fost respinsa cu 148 de voturi "impotriva", 73 de voturi "pentru" si 18 abtineri.

In textul motiunii, PDL acuza actuala guvernare ca nu a respectat o serie de promisiuni facute fermierilor, nu a procedat la restructurarea Ministerului Agriculturii si nu a sprijinit infiintarea Camerelor agricole.

Si motiunea simpla pe Educatie, intitulata "Brambureala din educatie duce la plagiat si esec scolar", a fost respinsa de plenul Camerei Deputatilor cu 153 de voturi impotriva, 67 pentru si 10 abtineri.

Citeste si:
Cine sunt principalii donatori AUR. Un etnic maghiar, un bibliotecar și un demisionar au băgat peste 300.000 de lei în partid
Cine sunt principalii donatori AUR. Un etnic maghiar, un bibliotecar și un demisionar au băgat peste 300.000 de lei în partid
AUR este singurul partid din România care nu s-a atins de subvenția de la stat, în ciuda faptului că este un partid tânăr, care are pretenții de creștere și care are numeroase cheltuieli....
Bogdan Olteanu a fost eliberat din închisoare. Fostul președinte al Camerei Deputaților a executat mai puțin de jumătate din pedeapsă
Bogdan Olteanu a fost eliberat din închisoare. Fostul președinte al Camerei Deputaților a executat mai puțin de jumătate din pedeapsă
Curtea de Apel București a decis joi, 18 august, eliberarea din penitenciar a fostului lider liberal Bogdan Olteanu, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor şi fost viceguvernator al BNR....