Ponta: Dragnea trebuie sa ramana la minister. Ce spune despre Pricopie

Luni, 30 Iunie 2014, ora 11:52
3472 citiri
Ponta: Dragnea trebuie sa ramana la minister. Ce spune despre Pricopie
Foto: Digi 24

Prim-ministrul Victor Ponta a precizat, luni, ca ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Liviu Dragnea, trebuie sa ramana in functie si nu isi va da demisia pentru a se ocupa de campania prezidentiala.

"Ii voi cere sa ramana sa ramana in functia de ministru. Cum sa ii cer sa-si dea demisia? Trebuie sa ramana", a spus premierul.

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminica, la Orastie, ca nu va demisiona din Guvern pentru a se ocupa de campania pentru alegerile prezidentiale.

Dragnea: Nu se pune problema sa demisionez din Guvern pentru a ma ocupa de campanie

Prim-ministrul a spus, inaintea reuniunii de luni a Comitetului Executiv National al PSD, de la Orastie, ca nu se va lua nicio decizie legata de candidatul pentru Cotroceni, cu aceasta ocazie.

"In primul rand, discutam despre ce am facut pana acum, pentru ca suntem la guvernarea acestei tari si 99 la suta din viata fiecaruia din tara depinde de deciziile noastre.

Discutam si despre toamna, prezidentiale, dar nu luam nicio decizie. Nu se da niciun vot si nu se ia nicio decizie. Aici lucrurile sunt foarte clare pentru mine si le discut si cu colegii mei. Daca sunt mai multi doritori, facem alegeri preliminare, daca nu sunt, nu facem", a afirmat Victor Ponta.

Despre primarul general Sorin Oprescu, premierul a spus ca acesta "e unul dintre marii lideri ai PSD, pentru ca e singurul social-democrat care a castigat Primaria Capitalei", si a spus ca nu exclude varianta unei candidaturi a acestuia la prezidentiale: "Dimpotriva, mi-ar placea".

Despre Remus Pricopie si alte remanieri

Prim-ministrul a precizat ca toti ministrii vor fi prezenti la CExN al PSD, cu exceptia celui al Educatiei, Remus Pricopie.

"Domnului Pricopie i-am spus sa ramana la minister si sa se preocupe, ca este Bacalaureatul. In rest, sunt prezenti toti ministri", a subliniat Ponta, care a afirmat ca nu are in vedere alte remanieri, dupa cea a fostului minsitru al Transporturilor Dan Sova.

Evaluare Nationala 2014 - Se cere demisia celor care au elaborat subiectele de romana

Evaluare Nationala 2014: Parintii contesta subiectele la romana. Ponta cere verificarea lor

Pricopie le-a atras atentia profesorilor de la Bacalaureat: Nu vom tolera abateri de la lege!

"Pe mine ma intereseaza cum se termina testele nationale si bacalaureatul", a mai afirmat Ponta, adugand, referitor la recorectarea lucararilor la proba de Limba si literatura romana, de la Evaluarea Nationala, ca vrea sa astepte sa vada ce spun specialistii, pentru ca nu poate lua o decizie politica in acest sens.

Nu in ultimul rand, intrebat daca este posibila o remaniere a ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, premierul a mentionat: "Decizia mea este ca dl Cazanciuc sa-si faca treaba in continuare".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Ponta Dragnea demisie Guvern, #Ponta Pricopie Evaluare Nationala, #Ponta remaniere, #Ponta candidat prezidentiale , #premier