Ponta, dupa ce PNL a anuntat ca renunta la protest: Ma bucur ca ratiunea a castigat

Miercuri, 10 Iunie 2015, ora 17:29
3363 citiri
Ponta, dupa ce PNL a anuntat ca renunta la protest: Ma bucur ca ratiunea a castigat
Foto: Facebook/ Victor Ponta

Prim-ministrul Victor Ponta si-a exprimat bucuria ca liderii PNL au decis sa renunte la manifestatia programata pentru vineri, de teama unor violente cu simpatizantii PSD.

Premierul considera ca faptul ca Opozitia a renuntat la protest, nu si Puterea, reprezinta o victorie a "ratiunii", aratand ca motiunea de cenzura nu trebuie dezbatuta si in strada.

"Ma bucur ca ratiunea pana la urma a castigat si PDL-PNL au inteles ca democratia inseamna reguli, nu haos! Vineri motiunea de cenzura trebuie dezbatuta doar in Parlament si nu pe strada! Si votul parlamentarilor trebuie sa decida fara alte presiuni!", a scris pe Facebook Victor Ponta.

Liberalii renunta la protestul de vineri - se tem ca vor fi violente

Liberalii au decis sa anuleze protestul programat vineri in Bucuresti, in ziua in care va fi votata motiunea de cenzura. Co-presedintele PNL, Vasile Blaga, a declarat ca decizia a fost luata pentru a se evita violentele, tinand cont de faptul ca la aceeasi ora era programata o contramanifestatie a celor de la PSD.

"Este facuta (contramanifestatia PSD - n.red.) cu scopul clar sa ne provoace. De aceea am propus sa anulam pentru cateva zile mitingul. Inca de vinerea trecuta PNL a depus la Primaria Bucuresti o cerere pentru a se organiza un lant uman. Luni lucrurile au decurs normal, s-a aprobat actiunea.

PSD a propus o contramanifestatie, in acelasi loc, la aceeasi ora, iar Sorin Oprescu a aprobat. In urma discutiilor si in urma propunerii lui Mircea Ionescu Quintus am decis sa anulam mitingul nu fim parte la niste manifestari care sa aduca aminte de iunie 1990", a declarat Vasile Blaga.

Presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a explicat de ce a propus anularea protestului: "Eu am propus sa se anuleze. Am experienta mitingurilor anticomuniste".

Nu e banc! PNL si PSD isi impart jumi-juma Casa Poporului pentru proteste: doua laturi de fiecare

La inceputul saptamanii, Victor Ponta ii ameninta cu dosare penale si contramanifestatii pe liberalii care anuntasera lant uman in jurul Palatului Parlamentului cand se dezbate motiunea de cenzura. In timp ce premierul facea declaratiile, PSD depunea la Primaria Capitalei cerere de autorizatie pentru miting in acelasi loc.

Blaga anunta un lant uman in jurul Parlamentului, impotriva lui Ponta

Astfel, dupa ce subiectul a fost dezbatut doua zile in Comisia de ordine publica a Primariei, s-a convenit ca liberalii sa faca lantul uman pe latura dinspre sediul SRI spre Calea 13 septembrie, in vreme ce pesedistii ar urma sa se intalneasca pe latura cealalta, pe trotuarul de la Parcul Izvor. "Vor incerca sa duca la indeplinire visul domnului Ponta: bataie in strada. Ne asteptam la provocari", a declarat, marti, Vasile Blaga.

Ponta ii ameninta pe Gorghiu si Blaga cu sesizare penala: Vor sa dea foc tarii

Luni, la sedinta conducerii PSD, premierul Victor Ponta i-a amenintat pe liderii opozitiei ca le va face plangeri penale daca vor scoate oameni in strada ca sa-i ceara demisia.

"Vreau sa facem un apel la responsabilitate catre cei de la PDL-PNL. Am auzit ca ei vor sa aduca 1.000 de oameni in strada, noi putem aduce 10 mii. Daca aduc 10 mii, noi aducem 100 de mii. (...) Ne vom adresa procurorului general al Romaniei cu sesizare penala.

(...) Domnul Blaga si doamna Gorghiu vor sa dea foc tarii (...) Si eu pot sa le fac sesizare penala pe Codul Penal, ca si la mine ii declara suspecti si ii cerceteaza. Sa vedem daca le mai place sa faca politica din justitie", a declarat prim-ministrul, facand referire la art. 397, alin. 2 din Codul Penal, respectiv "Actiuni impotriva ordinii constitutionale", de la capitolul "Infractiuni contra libertatii religioase si respectului datorat persoanelor decedate".

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta protest PNL, #Ponta protest PSD PNL, #PNL renuntat protest , #premier