Ponta, dupa criticile lui Iohannis: De ce nu l-a consultat pe Codul Fiscal

Marti, 31 Martie 2015, ora 21:52
7610 citiri
Ponta, dupa criticile lui Iohannis: De ce nu l-a consultat pe Codul Fiscal
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a comentat, marti seara, declaratiile facute de presedintele Klaus Iohannis, care i-a reprosat ca nu l-a consultat in elaborarea Codului Fiscal.

"A fost singurul punct in care am avut o pozitie polemica cu Guvernul, este cel ca nu l-am consultat pentru Codul Fiscal. E mult mai bine sa ai un presedinte arbitru, ca noi suntem toti jucatori politici.

Politica economica e facuta de Guvern. Daca lucrurile merg bine, e laudat Guvernul, daca merg rau, e criticat Guvernul. Eu nu mai vreau sa vad un presedinte care sa taie pensii si salarii", a declarat Ponta, intr-o interventie la postul B1 TV.

Iohannis: Nu ma joc cu legile tarii noastre. Nu folosesc prerogativa presedintelui ca sa ma rafuiesc cu cineva

In ceea ce priveste declaratia lui Iohannis referitoare la un "guvern al sau", Ponta sustine ca nu este deranjat de afirmatie.

"Nu ma deranjeaza ca vrea guvernul sau, e treaba sa ce isi doreste. Daca iese alianta cu Vanghelie sau cu Geoana, ii lasam pe ei. Il cred ca nu il cunoaste pe Vanghelie", a conchis Ponta.

Iohannis: Nu am de gand sa preiau rolul opozitiei. Daca aduna destule voturi, vom avea alt guvern

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, ca si-ar fi imaginat ca un guvern care vrea sa lucreze cu el l-ar fi consultat inainte de a prezenta modificari semnificative la Codul Fiscal si a adaugat ca acest lucru nu s-a intamplat, si ca Guvernul a considerat ca poate sa mearga mai departe.

Intrebat daca isi mai doreste un guvern al sau, asa cum declarase in campania electorala, actual sef al statului a declarat ca orice presedinte isi doreste un "guvern al lui", cu care sa poata colabora.

"De exemplu (...) eu mi-as fi imaginat ca un guvern care vrea sa lucreze cu mine, inainte sa prezinte modificari semnificative la Codul Fiscal, vine la mine, mi le prezinta, le discutam si vedem cum se pot pune in practica. Or, acest lucru nu s-a intamplat, cum si in alte chestiuni Guvernul a considerat ca poate sa mearga mai departe fara sa se consulte cu presedintele (...)

Nu doresc sa fac treaba Guvernului, cum nici nu doresc (...) sa vad de treaba altuia, dar cred ca un guvern care doreste sa lucreze cu presedintele informeaza sau consulta, de la caz la caz, pe presedinte in chestiuni care sunt importante pentru tara", a mai explicat Klaus Iohannis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta raspunde Iohannis, #Ponta cod fiscal Iohannis , #premier